Страшно е! Така жители на пловдивското село описват пораженията от

...
Страшно е! Така жители на пловдивското село описват пораженията от
Коментари Харесай

Пробити покриви, строшени стъкла и съсипана реколта след страшна градушка в Белозем

Страшно е! Така поданици на пловдивското село разказват провалите от снощната опустошителна градушка с размера на яйце. В продължение на половин час тя унищожи годишна продукция, строши керемиди и прозорци, нанесе повреди на коли, предава.

" Няма нищо крепко. Зеле, домати, пипер, грозде, ябълки - всичко е на земята. Покривът ми е продънен и протече ", описа Кръстина Енчева. " Все едно шрапнели са пронизали покривите, а ролетните външни щори са пронизани като от патрони ", разказа някогашният кмет на селото Иван Тачев. 200 кв. м покрив на негов комшия бил целият за промяна. По думите му водата, която трансформира нощес улиците в реки, се е отдръпнала.
 Нов кръст краси църквата Свети Георги в село Белозем Нов кръст краси църквата " Свети Георги " в село Белозем
Светият Кръст, който ще краси камбанарията на православен храм „ Свети Георги ” в село Белозем, към този момент е инсталиран. Той е подаре...

Много от потърпевшите белоземци винят полигоните за битка с градушките. " От три места стреляха - откъм Поповица, Маноле и Шишманци. Беше като заря. Но с природата не можем да се борим ", разясняват възрастни. И питат: " Какво угодно сторихме на Бога, че и той да ни оказва помощ ".

В момента всеки гледа провалите и се оправя самичък. Кметицата Виолета Петрова обикаля селото. " Зеле тази година няма да ядем, гроздето, ябълките, доматите - всичко е лом ", споделят хора от селото. На полето провалите били още по-големи. " Толкова пари дадохме - всичко е унищожено ", разказват стопани.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР