Страшна трагедия се е разиграла на езерото Сент-Жан в канадската

...
Страшна трагедия се е разиграла на езерото Сент-Жан в канадската
Коментари Харесай

Жестока трагедия: Баща на известни спортисти потъна в ледено езеро

Страшна покруса се е разиграла на езерото Сент-Жан в канадската провинция Квебек. Група от осем френски туристи и локалният им лидер са пропаднали във водите на замръзналия водоем на 22 януари вечерта.

Трима са съумели да се спасят и са настанени в болница. Водачът е умрял няколко часа по-късно, а останалите петима за момента се смятат за изчезнали. Спасителните екипи не престават търсенето, само че съвсем няма вяра да бъдат открити живи. На дъното на езерото са открити шест сноумобила.

Един от изчезналите французи е 58-годишният Жил Клод, който е татко на тримата биалонисти от Световната купа Фабиен, Емилиен и Флоран Клод. Останалите пропаднали в ледените води са Ян Тиери (24 г.), Жан-Рене Дюмолен (24), Арно Антоан (25) и Жулиен Беноа (34).

В издирването са включени десетки служители на реда и два хеликоптера, които дойдоха от най-близкия град Сент-Анри-де-Тайон, който е на 225 км северно от Квебек Сити.

С напредването на времето от ден на ден понижат възможностите петимата да бъдат открити. Единствената вяра на избавителните екипи е обвързвана с това някой да се е добрал до остров в езерото, само че да няма опция да се се свърже с управляващите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР