„Страшна трагедия с много жертви. Благодаря на българските власти за

...
„Страшна трагедия с много жертви. Благодаря на българските власти за
Коментари Харесай

Семейство е сред ранените в „Пирогов“ вследствие на трагедията на АМ „Струма“

„ Страшна покруса с доста жертви. Благодаря на българските управляващи за бързата реакция “, сподели здравният министър на Северна Македония Венко Филипче, който дружно с премиера Зоран Заев и външния министър Буяр Османи посетиха „ Пирогов “, където са настанени потърпевшите от огнения пъкъл Автомагистрала на „ Струма “.

„ Всички пациенти са в устойчиво положение, повече са с контузии и травми, само че раните им са обработени чудесно. Благодаря на шефа на болничното заведение доктор Поромански. Има единствено един пациент със строшаване и ще забележим дали ще се наложи хирургическа интервенция. Зависи от положението им по кое време ще ги прехвърлим в Скопие “.

„ Има няколко члена на едно семейство измежду потърпевшите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на към 40-50 години ", добави той.

Буяр Османи, който е външен министър на РСМ съобщи, че най-вероятно след ден или два ще бъдат преместени потърпевшите.

Зоран Заев от своя страна благодари на Бог, че е оставил живи хора след тази покруса, които обаче постоянно ще носят печата на случилото се. Той описа, че хората от задните седалки са съумели да счупят прозореца и по този начин са се избавили. С

Директорът на болница " Пирогов " проф. Иван Поромански заяви, че хората са в положително положение. Няма заплаха за живота на нито един от 7-те пациенти.

Всичко каквото би трябвало за жителите на районен съд Македония се прави, както се прави за всеки различен жител, увери лекарят.

Той заяви, че когато се реши и се стабилизират пациентите, ще бъдат освободени. Работим дружно с македонската здравна система, добави Поромански.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР