Страсбург. На 21 ноември 2017 г. българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП

...
Страсбург. На 21 ноември 2017 г. българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП
Коментари Харесай

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Можем да разберем дали има двоен стандарт при храните ако създадем адекватни инструменти за проверка

Страсбург. На 21 ноември 2017 година българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел показа в Европейския парламент законодателния си отчет за основаване на европейски инструмент за събиране на информация от бизнес предприятия, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Предложеният Регламент планува инструмента да бъде употребен, с цел да се разпознават и отстранят пречките за действието на единния пазар в Европейски Съюз.
„ В някои случаи точна и навременна информация от бизнеса се оказва сериозна за намиране на пречките при използването на правото на Европейски Съюз за единния пазара. Новият инструмент може да се употребява в случаи като двойния стандарт при храни или артикули, геоблокирането, ценовата дискриминация при покупки от интернет или нарушение на разпоредбите за обществените поръчки. Можем да знаем дали потребителите или бизнеса не са дискриминирани, единствено когато имаме достоверна информация за това. “, показва Майдел.
В отчета си Ева Майдел слага няколко значими условия, с цел да бъде подобен инструмент ефикасен. Според евродепутата запитвания би трябвало да се изпращат единствено в случай че информацията не може да бъде открита от други източници. Докладът загатва, че инструментът би трябвало да бъде употребен единствено при стеснен брой от случаи на наказателни процедури против държави-членки на Европейски Съюз. Информацията, която бизнесите подават към Европейската комисия би трябвало да остане конфиденциална. От съображения са пропорция Ева Майдел предлага инструментът да няма наложителен темперамент за дребния и междинния бизнес в Европа.
„ Европейски инструмент за събиране на информация може да е потребен, в случай че не натоварва ненужно бизнеса. “, съобщи след дебата Ева Майдел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР