Странно ще бъде, ако въобще по-дълго се закрепи управлението. Дори

...
Странно ще бъде, ако въобще по-дълго се закрепи управлението. Дори
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: Управлението няма спойка, ясни цели и верни хора, с които да ги постигне

" Странно ще бъде, в случай че изобщо по-дълго се закрепи ръководството. Дори да намерят 121 гласа, с цел да се одобри актуализация на бюджета, би трябвало да се трансформират 22 закона, с цел да тръгне Планът за възобновяване. Те нямат заварката, нямат ясните цели, които си слагат и правилните хора, с които да ги реализиран. "

Това сподели в изявление за БНР политологът проф. Милена Стефанова от Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Според проф. Стефанова не е добре да има неустойчивост в рецесиите, само че непоклатимост не виждаме и най-вероятно няма да я забележим.

" Коалиции могат да се скапват и в това няма нищо необичайно. Още повече, че нашата четворна коалиция, безусловно безпринципна, потегли с единственото нещо, което я сплотява – да изчегърта ГЕРБ от властта и да търси вероятни способи да се бори с корупцията. Нищо друго. Това обаче не е задоволително да единство на коалиция ", разяснява проф. Стефанова в предаването " Хоризонт до обед ".

На процедура нямаме нито управническа стратегия, нито законодателна стратегия, доста неточности бяха позволени, акцентира тя.

" Виждаме, че се подмятат какви ли не обвинявания от едните към другите и назад, без никакви доказателства на процедура ", посочи политологът по отношение на свадите в ръководещата коалиция.

" Изваждането на мръсните съдове от кухнята нескрито на никого не носи изгода. Това не е ръководство на страна в ХХI век, не може да продължава по този начин. Министър-председателят тропа по масата и споделя – няма да строим, ще увеличим пенсиите. С тракане не става, става с обмисляне – средносрочно и дълготрайно, " изясни тя.

Българска социалистическа партия няма да тръгне да напуща обединението, добави Стефанова.

По проблема със Северна Македония тя означи, че " натискът е много забележителен ".

" Тази тематика Има Такъв Народ я подвигна. Министър-председателят непрестанно трансферира отговорността на държавното управление върху Народното събрание, което по този метод зацикля, " изясни политологът.

Протестиращите групи от обществения бранш съгласно нея са " безусловно доказателство за неспособно ръководство ".

Прогнозите за предварителните избори са най-рано есента, най-късно – с локалните избори през 2023 година, заключи проф. Милена Стефанова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР