Странно е как за два дни президентът Радев си промени

...
Странно е как за два дни президентът Радев си промени
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Странно как президентът Радев за 2 дни промени мнението си за „френското предложение“

Странно е по какъв начин за два дни президентът Радев си промени мнението за „ френското предложение “ (Радев първо сподели, че това е най-хубавото предлажениея а когато депутатите го прриеха, разгласи, че те са подписали празен чек - б.р.) Това предложение е началото, а не краят на казуса. Въпросът за историята, за езика би трябвало да влязат в договарянията. Този писък в Македония, който се надигна след приемането на „ френското предложение “ в българския парламент, значи че сме на прав път. Сега сме на път да спечелим и една дипломатическа борба.

Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия археологът Николай Овчаров, член на националния кръг „ За Македония “, който добави, че българската дипломация ще би трябвало да продължи, с цел да докара нещата до дъно.

Позицията на ГЕРБ прекатурна статуквото. Партията разви нужната позиция, която обезпечи болшинството в Народно събрание, национално отговорно, което гласоподава „ френското предложение “. Има национални въпроси, по които би трябвало да бъдем изцяло монолитни, посочи ученият

Българските историци направиха чудеса от смелост, различен е въпросът какво се реализира. Грешката на нашите историци беше, че се хванаха на това хоро, тъй като 4 години ги разиграваха в Македония. За първи път Скопие ще би трябвало да дава отговор пред Брюксел – за какво не приема „ френското предложение “, уточни Овчаров.

Той акцентира, че ние признаваме македонската еднаквост, признаваме и езика, на който приказват. Но нашата позиция е ясна – имаме обща история с македонците до 1944 година, а македонският език е на основата на българския език, уточни още Николай Овчаров.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР