Странно е да повярваме, че хората могат да изчезнат толкова

...
Странно е да повярваме, че хората могат да изчезнат толкова
Коментари Харесай

Изчезването на Ейми Брадли – 28 години в неизвестност и история достойна за филм

Странно е да повярваме, че хората могат да изчезнат толкоз елементарно и даже през днешния ден, когато интернет и камерите са безусловно на всички места и анонимността продължава да бъде една нежна фантазия, изключително откакто все по-често се приказва за данни и следене. Историята обаче ни връща малко по-назад през 1998 година Насочваме вниманието към Кралския карибски международен круизен транспортен съд, носещ името „ Рапсодия на моретата “. През въпросната година на кораба се качва семейство Брадли – бащата Рон и майката Ива, както и братът Брад, вземат решение да създадат една по-специална отмора.

На 24 март фамилията към този момент е в открити води и се намира в бара на кораба. Родителите отиват да спят към 1 часа след среднощ, до момента в който младите не престават да се забавляват. Някъде към 5 часа сутринта, бащата минава около каютата и вижда по какъв начин щерка му спи на балкона на каютата. Около час по-късно минава още веднъж около каютата и вижда, че щерка му липсва. Това не е била някаква нейна волност, Ейми постоянно е била изключително рационална, даже и за нежната си 23-годишна възраст. Корабът е съумял да напусне Аруба и се движи към идната дестинация – Мексиканския залив. Тук стартират проблемите. Семейството търси щерка си, само че без никакъв резултат. След това се подава сигнал към капитана, като се изисква момичето да бъде потърсено по радиото на кораба – отказано е.

Правят се опити за прекъсване на кораба, до момента в който тече следствие, само че още веднъж настава отвод. Пристига даже брегова защита, само че няма никакви следи, нито от вероятно рухване оттатък борда, нито от опит за самоубийство – нищо такова, като че ли тази жена в никакъв случай не е била на борда. Веднага след достигането на брега, всички шансове да бъде открита, са изцяло заличени. Изчезването на 24 март оставя с доста отворени въпроси и към този момент 23 години няма отговор. Според разнообразни източници, някои хора признават, че са я виждали веднъж през август 1998 година и още веднъж през 1999 година Двама канадски туристи я виждат на плажа Кюрасао и я разпознават по татуировките – дамата разполага с рисунка на тасманийския демон с баскетболна топка на кръста, както и с китайски знак, който е позициониран на десния ѝ гален.

Канадците не алармирали на никое място, тъй като едвам по-късно се досетили, че това е Ейми и по този начин изчезва. През 1999 година член на американската флота признава, че е видял Еми в бардак и дамата е молела за помощ. Защо морякът не оказва помощ, това остава някаква тайнственост. През 2005 година очевидец на име Джуди Маурер признава, че е видял жена, която наподобява на изчезналата от кораба. Локацията е магазин в Барбадос, като съгласно Джуди, двете се разминали пред тоалетните. Ейми била съпроводена от трима мъже и всички те я заплашвали, че би трябвало да се съгласи с изискванията – какви са били и какво тъкмо са претендирали от нея – това не е ясно. Така или другояче Джуди съумява да разбере, че дамата се споделя Ейми и е държана срещу волята си. Един от мъжете се връща назад в магазина и я води в незнайна посока.

 Amy-Bradley1

Свидетелката се обажда в полицията и разказва всички, само че по този начин и не е открита. Горе-долу същата година семейство Брадли отива в ефир при известния доктор Фил. Те носят фотография робот, който би трябвало да демонстрира по какъв начин тъкмо Ейми е остаряла и по какъв начин би трябвало да наподобява през днешния ден. Смята се, че дамата е била отвлечена за полова робиня и най-вероятно в никакъв случай няма да се върне. Предлага се премия от 250 000 $ и към 50 000 $ при вероятно предоставяне на добра диря, която да даде вярна посока на следствието. ФБР също дават премия от 25 000 $ за информация, която може да докара до откриването ѝ.

За малко време разнообразни излъчвания за безследно изчезнали  хора стартират да споделят нейната история и даже се пробват да предложат някаква светлина по тематиката, само че още веднъж няма никакъв резултат. Това е една история, която е цялостна с доста и най-различни несъгласия. Оказва се, че хора изчезват, до момента в който са примамени от хубостта на Карибите, от време на време по крайбрежията изплуват остатъци от хора. На този стадий записаните единствено в един уебсайт са към 10 души, в някои други се допълват повече, само че общата численост е известна само от полицията. Факт е, че управляващите отхвърлят тези детайлности, тъй като генерално не желаят да унищожат туристическия бизнес. Възможно ли е дамата да се е пробвала да избяга? Трудно умозаключение.

Ейми осиновява куче, което желае да вземе със себе си на пътешествието. През цялото време снима и се любува на почивката си, изхабява към 15 кино лентата, тъй като има проекти да направи сериозен колаж, когато се прибере вкъщи. Момичето даже изпраща картички и споделя на драго сърце какъв брой красиво е всичко. Детайлното следствие на ФБР демонстрира, че дамата може да е всичко друго, само че не и евентуален дезертьор. По тази линия изчезват даже и мненията, че това е човек, който може да се опита да се самоубие. През 2005 година неизвестен консуматор изпраща фотоси на уебсайт за платена обич, където една от дамите театралничи в полови пози и доста наподобява на изчезналата.

 pic81880

Някои специалисти считат, че момичето най-вероятно е вкарано в тъмната мрежа и се е трансформирало в следващата секс робиня. Карибите са една много необятна територия за тези практики. ФБР счита, че даже някой на кораба е съдействал за рекрутирането на пияни туристки, които да бъдат изведени или скрити, до момента в който не пристигна време за пласиране. Какво в действителност се е случило и къде тъкмо е тази жена, никой не може да удостовери. До през днешния ден се вършат фотороботи, които се пробват да я разпознават, само че към този момент няма нито фотоси, нито следи. ФБР са безапелационни, че когато мине една година, възможностите за разкриване падат под 50%, а по-късно не престават да падат в геометрична градация. Каква е главната оценка тогава? След 28 години шансът продължава да бъде най-малък или даже незабележим. Мнозина имат вяра, че най-вероятно туристката е към този момент мъртва.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР