Странни светлини подредени в права линия видяха много хора снощи

...
Странни светлини подредени в права линия видяха много хора снощи
Коментари Харесай

Зрелище в небето: Нови сателити на Мъск прелетяха над България и Гърция

Странни светлини подредени в права линия видяха доста хора нощес в небето над Южна България и Гърция. Някои даже са съумели да ги снимат с телефоните си.

Кадрите са от клип, изработен в Халкидики. Там Илия Христов и другари били седнали на маса, когато виждат в небето тези светлини.

Някои допуснаха, че става дума за астероид, други - падаща звезда

" И това внезапно се появи от някъде, обаче на клипа, който съм ви изпратил не се вижда какъв брой тъкмо е огромно. На живо беше доста по-голямо ", описа очевидецът Илия Христов.

Илия го съпоставя с дълъг трен от светлини, който цепи тъмното небе. " Помислихме, че става нещо от войната в Украйна, всички даваха техни догатки. След това качихме клипа в ТикТок ", добави той.

Получихме десетки видеоклипове в платформата Аз, репортерът, на които се вижда група от светлини, които се движат в права линия

Хората не знаят това. Потърсихме и мнението на астрономите.

" С една ракета притежател се извеждат към 50-60 броя и до момента в който те се повдигнат на работната си височина на към 350 километра над земята се следят като редичка от светлини или светлинно влакче, както ги назовават доста хора ", сподели доктор Пенчо Макришки от Института по астрономия на Българска академия на науките.

На видеото се виждат мощни отражения светлина без явен източник

Илън Мъск до момента е извел в орбита четири хиляди спътника и счита да продължи до момента в който станат дванайсет хиляди. Довечера в небето най-вероятно ще се следи същото светлинно влакче.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР