Странни екземпляри работят с гласоподавателите в СИК-овете в София и

...
Странни екземпляри работят с гласоподавателите в СИК-овете в София и
Коментари Харесай

Изборен спец в СИК не знае азбуката: Колега, З не е ли след К?

Странни екземпляри работят с гласоподавателите в СИК-овете в София и други градове. Заради пипкавата, неблагодарна и ниско платена работа по изборите, комисиите са цялостни с всевъзможни хора - недообучени, доста възрастни или пък бавни и неориентирани в ситуацията. 

За следващ парадокс с член на една от комисиите,  който очевидно не е за там, описа преподавател по математика. Столичанинът безусловно се шокирал от неграмотността на изборния " познавач " в регион " Младост ". Както множеството гласоподаватели към този момент са видели, на вратата на изборната секция, на вратата дежурен пита съвсем всеки след дали името му е след избрана писмен знак, с цел да го ориентира при кой от записващите в листата да отиде.  

Ето какво описа Зарко Гогов:

" В секцията ни за гласоподаване са обозначени две места за начална регистрация - за имена с букви от А до К и такива с букви от Л до Я. Заставам и се стартира едно търсене на буквата З. Ферманът със листата се върти във всевъзможни направления.

И в един миг относително младият господин, който би трябвало да ме записва, и който явно не знае писмеността пита сътрудника си:
- З не е ли след К?

Колегата дипломатично мълчи. Обяснявам, че З е сред Ж и И и въпросът се взема решение.
Това през днешния ден, в Младост 4. ", заключи математикът.

И откакто показа усещанията си от присъединяване на шефката на ЦИК Камелия в " Паонорама ", която по думите му отговори на щадящите въпроси " Наивно, незадълбочено, с очевидни логичен несъгласия. ", отсъди: " И на върха, и в основата общ проблем - хората не са за местата, на които са сложени. "

Снимката е илюстративна 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР