Страните в Европа искат да принудят хостинг платформи за краткосрочни

...
Страните в Европа искат да принудят хостинг платформи за краткосрочни
Коментари Харесай

ЕК предлага мерки за регулиране на платформите за краткосрочни наеми

Страните в Европа желаят да принудят хостинг платформи за краткосрочни наеми като Airbnb да бъдат по-прозрачни при записването на своите данни. Целта е да се понижи броят на жилищата, които са отвън контрола на управляващите, и да се спре отрицателното влияние на бранша върху локалния жилищен пазар.

Airbnb приветства решението, само че изиска от Европейска комисия разбор на локалното законодателство, което дефинира като " непропорционално " и " подкопаващо единния пазар ".

Предложените ограничения включват въвеждане на идентификационен номер на квартирите, указател на домакините и инспекции на инцидентен принцип. Няма общ европейски правилник, който да контролира по какъв начин се ръководят данните от онлайн платформите, тъй че сега те не са стандартизирани. 

Но за специалистите е от основно значение да се спре негативното влияние, което тези платформи имат върху наемите и достъпа до жилища за локалното население.

 
Градовете в цяла Европа би трябвало да имат достъп до ефикасни принадлежности, с цел да наложат ограничавания върху техните интервенции. Вече 8-9 години доста градове в Европа се пробват да овладеят явлението, което се популяризира толкоз бързо в опит, с цел да запазят порядъчен брой жилища и къщи за локалните поданици. Много постоянно европейското законодателство се приема в името на нововъведенията и конкурентоспособността. Малко внимание се обръща по какъв начин това може да засегне други ползи в обществото.
Кенет Хаар – Европейска бизнес обсерватория

Сега Европейският съвет би трябвало да контракти обща позиция с Европарламента. По данни на Комисията 25% от туристическото настаняване в Съюза се падат на онлайн платформи. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР