Страните от ОПЕК + се договориха да ограничат производството на

...
Страните от ОПЕК + се договориха да ограничат производството на
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК+ се разбраха да намалят производството на петрол с 10 млн. барела дневно

Страните от ОПЕК + се договориха да лимитират производството на нефт с 10 милиона барела дневно през май и юни.

За Русия и Саудитска Арабия това значи 23% спад в равнищата на добива, написа БГНЕС, като цитира източник на ТАСС.

По-рано същият източник, взел участие на договаряния, съобщи, че в резултат на пониженото произвеждане до края на годината квотата се понижава с 8 милиона барела дневно, а до края на април 2021 година - с 6 милиона барела дневно.
Цената на петрола потегли нагоре на международните пазари ОПЕК ще разиска на видеоконференция понижаване на производството на петрол
Министрите прекараха първите два часа от срещата в продан на отзиви по отношение на пазарната обстановка. Едва тогава започнаха да обмислят сюжети за понижаване на производството.

По-рано иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане в изявление за организация „ Сана “ съобщи, че при положение на съглашение в границите на ОПЕК + за понижаване на общото произвеждане с до 10 милиона барела дневно, всяка страна ще понижи производството на първични материали с 22%.
Цената на петрол марка Brent падна под 23 $ за първи път от 2002 година На фона на по-евтиния нефт съветската рубла също отслабна
Американският президент Доналд Тръмп, съветският президент Владимир Путин и саутитският крал Салман разговаряха по-рано по телефона. И тримата водачи потвърдиха, че имат обща цел – да стабилизират международния петролен пазар.

Според източник, страните от ОПЕК + разискват разпределението на квоти за понижаване на производството на нефт, три страни не са съгласни с предлагането

В последна сметка всички държави–членки на организацията се съгласиха с изискванията на новата договорка, макар напускането на Мексико от договарянията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР