Страните от НАТО имат неформални споразумения да се въздържат от

...
Страните от НАТО имат неформални споразумения да се въздържат от
Коментари Харесай

„Избор без избор: Западът насочва Украйна към Русия

Страните от НАТО имат неофициални съглашения да се въздържат от доставка на избрани типове оръжия на Украйна. Според немската осведомителна организация DPA това се дължи на риска от директна военна борба с Русия, който Алиансът желае да сведе до най-малко.

Публикуването на споразуменията беше оповестено нощес от. В същото време в мрежата се появиха още няколко тематични изказвания, които допускат, че Западът принуждава Украйна да се обърне към Русия, създавайки обстановка на „ избор без избор “, отбелязва facenews.ua.

Има опасения, че Руската федерация може публично да одобри доставката на западни бойни танкове и бойни самолети като влизане във войната и да предприеме военни ограничения в отговор. Оръжейни системи от този вид към момента не са доставени в Украйна.

Според парламентарната група на Социалдемократическата партия на Германия (СПД) това неофициално съглашение е известно в Берлин.

„ Комисията по защита беше изцяло осведомена за това в средата на май “, сподели Волфганг Хелмих, представител на отбранителната политика на парламентарната група на СДП.

Според представител на НАТО всички решения за доставките в последна сметка зависят от обособените държави-членки. Досега те се придържаха към неофициални съглашения, частично заради страха, че няма да получат цялостната поддръжка на своите сътрудници от НАТО при положение на съветска офанзива.

Украйна е сложена в състояние на „ избор без избор “, тъй че Русия да получи „ мир “ при свои лични условия

Както знаете, на 25 май някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър по време на речта си на Световния стопански конгрес в Давос сподели, че Украйна би трябвало да договаря с Русия, даже в случай че се изискват отстъпки от нея. Според него договарянията сред Руската федерация и Украйна би трябвало да стартират през идващите два месеца, преди да доведат до последици, които няма да бъдат лесни за превъзмогване.

С оглед на последните вести от фронта, неналичието на нужните типове оръжия, опитите на някои западни водачи да наложат „ мир с Путин “ на Украйна, за първи път предаването на Алексей Арестович с Марк Фейгин беше песимистично. По-специално през вчерашния ден съветникът на ръководителя на канцеларията на президента упрекна Германия, че е сложила Украйна в сложна обстановка на изток поради нейната бавност.

„ Нека бъдем почтени: Русия в този момент има тактически триумф в Украйна, който заплашва да се развие в действен в посока Лисичанск-Северодонецк. Как може да се изясни това? Темпът на ленд-лизинг, който чакахме преди месец, не се реализира. Не заради американски или английски оръжия, а за сметка на немското - споделя Арестович. - И в случай че дойдат 50 гепарда, 100 мардера, гаубици и така нататък, обстановката би била надалеч от това, което е в този момент. Всъщност немската страна забавя предаването на военна техника към нас и индиректно е отговорна за протичащото се на фронта. "

Освен това той акцентира, че в Европа се е образувал пропутинов блок от няколко страни, които са за допустимо най-бързо усмиряване на агресора посредством договаряния.

По-специално, Италия, Унгария и Кипър поддържаха включването на параграф за нуждата от мирни договаряния сред Украйна и Русия в плана на окончателното изказване на срещата на Европейски Съюз на 30-31 май за помирение. "

Според организацията самодейността е поета от Италия. Тя беше подкрепена единствено от Унгария и Кипър, които бяха сериозни към новия пакет от европейски наказания против Русия. Унгария се опълчва на петролното ембарго, а Кипър е смутен от възбраната за продажба на недвижими парцели на съветски жители.

„ Всички страни са за мир. Но Германия, Франция, Италия и Унгария оферират да се помирят с Путин, а ръководителят на Европейската комисия упорства за стратегическото проваляне на Руската федерация в Украйна. Резултатът от тази борба ще бъде явен на съвещание на Европейската комисия на 30-31 май “, отбелязва Арестович.

Президентът Владимир Зеленски беше засегнат, че в света има оферти да се вземат поради ползите на страната-агресор.

" Въпреки хилядите съветски ракети, които удариха Украйна. Въпреки десетките хиляди убити украинци. Въпреки Буча и Мариупол. Въпреки разрушените градове. И макар издигнатите от съветската страна " филтрационни лагери ", в които убиват, изтезават, изнасилват и унижават като на конвейер. Русия направи всичко в Европа “, споделя Зеленски.

Арестович не си подбираше думите и изпрати на х*у западните водачи, които оферират на Украйна да направи териториални отстъпки на Русия в името на мира и превъзмогването на „ ужасната хранителна заплаха “. Например, украинците би трябвало да " бъдат умерени в апетита си " и да дадат на Русия районите Запорожие и Херсон.

„ Нека го кажем по този начин, внимателно: за какво не отидете нах*й " с такива оферти. Търгувате с украинска територия? Има кръв, децата ни умират, бойци, пехотата стопира снарядите със личните си тела. И ни споделят по какъв начин да жертваме, мамка му, територии. Майната ви, ****, това в никакъв случай няма да стане ", сподели Арестович и добави присъщ жест в края на изказването.

Полша се готви за съветска офанзива, заканите на Кадиров

Случайно ли е, само че и нощес се появи видео с украинския дипломат във Варшава Андрий Дещица, в което той споделя, че Полша се готви за съветска офанзива. Според дипломата ракетите, които руснаците изстрелват в региона на Лвов, могат да летят до полска територия.

„ Виждаме, че Киев е обстрелван, когато там има делегации на други страни, а Русия е прочувствено „ афектирана “ по този метод, като обстрелва жилищни региони, разрушавайки инфраструктурата и убивайки цивилни. Това също може да се случи, в случай че Полша направи някакви изказвания и по-късно Русия може да се опита да го обстреля. Няма потребност да се опасяваме от това, би трябвало да се подготвим за това и би трябвало да сме подготвени да дадем същия мощен отпор на Русия, както направи Украйна ", сподели Дещица.

Също през вчерашния ден в мрежата се появи видео, в което Рамзан Кадиров заплашва Полша „ да покаже какво може Русия за 6 минути “.

" Украйна към този момент е затворен въпрос. Интересувам се от Полша. След Украйна, в случай че има екип, ще покажем на какво сме способни за 6 секунди. По-добре вземете оръжията си (поляците) от наемниците ", сподели Кадиров.

По-рано The Washington Post заяви, че Украйна се готви за допустимо наново навлизане на Русия от север. Александър Середа, заместник-командир на Държавната гранична защита в Черниговска област, сподели, че всеки ден на територията на района падат от два до осем снаряда.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР