Страните от Г-7 обявиха намерението си да наложат нови сериозни

...
Страните от Г-7 обявиха намерението си да наложат нови сериозни
Коментари Харесай

Страните от Г-7 обявиха намерението си за нови сериозни санкции срещу Русия

Страните от Г-7 оповестиха желанието си да наложат нови съществени наказания против Москва поради нашествието й в Украйна и се ангажираха да парират дезинформационната акция на Русия, осведоми Българска телеграфна агенция, позвавайки се на Франс прес.

"Ще продължаваме да постановяваме нови строги наказания в отговор на съветската експанзия ", се споделя в текста. В него се осъжда "дезинформацията на съветското държавно управление и на медиите, свързани с него, чийто непрекъснат поток от изфабрикувани изказвания излага на заплаха живота на още хора ", се споделя в общо изказване на външните министри на страните от Голямата седморка.

Г-7 приканва Русия да спре с офанзивите в непосредствените покрайнини на украинските нуклеарни централи.

"Всяка въоръжена офанзива и всяка опасност против нуклеарните съоръжения, употребявани за мирни цели, съставлява нарушаване на правилата на Устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право ", се споделя още в изказването. В него се добавя, че Г-7 поддържа самодейността на генералния шеф на Международната организация за атомна сила в поддръжка на съглашение сред Украйна и Русия, което да подсигурява сигурността на нуклеарните уреди в Украйна.

Страните от Г-7 също така приканиха за бързо отделяне на филантропични коридори в Украйна за улеснение на евакуацията на цивилни. Това ще разреши и достъпа на филантропични организации на Организация на обединените нации и на медицински личен състав до нуждаещите се в страната.

"Ще потърсим сметка на тези, които са виновни за закононарушения против човечеството, включително и посредством недискриминираното потребление на оръжия против цивилни, и поддържаме следствията и събирането на доказателства, които са в ход, по-специално това на прокурора на Международния съд ", се споделя в още в изказването.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР