Страните от Г-20 ще инвестират над 5 трилиона долара в

...
Страните от Г-20 ще инвестират над 5 трилиона долара в
Коментари Харесай

Г-20 инвестира над 5 трилиона долара в борбата с COVID-19

Страните от Г-20 ще влагат над 5 трилиона $ в международната стопанска система, с цел да преодолеят финансовите последствия от пандемията от ковид. Това се споделя в заключителното изказване на срещата на върха на държавните глави на Г-20, извършена през днешния ден във формат на видеоконференция.
Лидерите на Г-20 се ангажират да „ създадат всичко допустимо и да употребяват всички налични политически принадлежности, с цел да сведат до най-малко икономическите и обществените вреди, породени от пандемията.
„ В момента подхващаме незабавни и решителни ограничения в поддръжка на нашите стопански системи, “ се споделя в документа. „ Влагаме повече от 5 трилиона $ в международната стопанска система като част от целенасочени фискални политики, стопански ограничения и гаранции за противопоставяне на обществените, икономическите и финансовите последствия от пандемията от ковид ".
Лидерите на Г-20 считат, че сходни ограничения " ще разрешат на международната стопанска система бързо да стане на крайници и ще положат солидна основа за опазване на работните места и възобновяване на икономическия напредък ". Те също по този начин инструктираха министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20 постоянно да координират дейностите за бързо реагиране на пандемията от ковид, както и да открият тясно съдействие с интернационалните организации за бързото даване на нужната финансова помощ. В допълнение, водачите на Г-20 приветстваха към този момент подхванатите ограничения от националните централни банки, Международния валутен фонд и Световната банка.
Страните от Г-20 ще работят като от ковид, като главните цели ще бъдат спасяването на живота на хората, отбрана на приходите и работните им места, поддържане на финансова непоклатимост и възобновяване на растежа.
" Безпрецедентната коронавирусна пандемия е мощно увещание за нашата взаимосвързаност и накърнимост. Вирусът не знае граници ", се споделя в изказването. " Ние сме решени да настъпим с обединен фронт против тази обща опасност. "
" Ние не имаме намерение да щадим старания за отбрана на живота на хората, техните приходи и работни места, възобновяване на финансовата непоклатимост, рестартиране на икономическия напредък и това да бъдем още по-силни след пандемията. Необходимо е да се сведат до най-малко спиранията на комерсиалните и индустриалните вериги, както и да се даде помощ на всички страни, които се нуждаят от нея “, се споделя в изказването. Страните от Г-20 имат намерение да създадат всичко належащо за превъзмогване на пандемията, като работят в съдействие със Световната здравна организация (СЗО), Международния валутен фонд (МВФ), Световната банка (СБ), Организация на обединените нации и други интернационалните организации ".
Ръководителите показаха също " признателност и поддръжка " към лекарите и всички здравни служащи, " които са на първа линия в битката против пандемията ".
Лидерите на Г-20 са подготвени да реагират бързо и да подхващат спомагателни стъпки, които ще са нужни за битка с разпространяването на новия ковид.
" Готови сме бързо да реагираме и които ще бъдат нужни. Изразяваме готовността си да се съберем още веднъж, в случай че обстановката го изисква ", се споделя в документа.
„ Уверени сме, че като работим в тясно съдействие, ще преодолеем тази пандемия “, обявиха участниците в срещата.
Лидерите на Г-20 се договориха за справяне с пандемията от ковид.
" Ние се ангажираме неотложно да предоставим запаси на Фонда за отговор на СЗО... ", се споделя в изказването. " Призоваваме всички страни, интернационалните организации, частния бранш, благотворителни организации и лица да допринесат за тези старания ", добавя то.
Лидерите на Г-20 приканиха за в изискванията на пандемията, породена от новия ковид, обещавайки да запазят пазарите си отворени.
" Ние се ангажираме да продължим да работим дружно за улеснение на интернационалната търговия и за съгласуван отговор без ненужна интервенция в интернационалните връзки и търговия ", се споделя в документа от три страници.
„ Потвърждаваме още веднъж задачата си да осигурим свободни, обективни, недискриминационни, транспарантни, предвидими и постоянни условия за търговия и вложения и да поддържаме пазарите си отворени “, се акцентира в официалното съобщение.
Отбелязва се, че незабавните ограничаващи ограничения, въведени от множеството страни в отговор на пандемията, ще бъдат „ целенасочени, пропорционални, транспарантни и краткотрайни “. Задачата за оценка за въздействието на пандемията върху търговията е предоставена на съответните министри на всяка от страните от Г-20.
Страните от Г-20 приканиха Международната организация на труда (МОТ) и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
Лидерите на Г-20 приканват Световната здравна организация (СЗО), Международния валутен фонд (МВФ) и групата на Световната банка (СБ), за подкрепяне на страните с разрастващи се стопански системи по отношение на огнището на новия ковид.
„ Ние бързо и уверено ще работим с водещи интернационалните организации, изключително СЗО, МВФ и СБ, както и с многостранни и районни банки за развиване, с цел да внесем премислен, пореден, съгласуван и бърз финансов пакет, за да запълним всички пропуски в техните принадлежности. Готови сме да засилим световните мрежи за финансова сигурност: настоятелно призоваваме всички тези организации да продължат да ускоряват координацията на своите дейности, в това число с частния бранш, с цел да поддържат разрастващите се страни, които са изправени пред разтърсвания в обществената сфера, стопанската система и опазването на здравето по отношение на COVID-19 “, се споделя в изказването.
Страните от Г-20 приканиха Международния валутен фонд и Световната банка.
" Ние приветстваме стъпките, подхванати от МВФ и Световната банка за подкрепяне на нуждаещите се страни, употребявайки всички принадлежности в съгласуван световен отговор. Молим ги постоянно да осведомят Г-20 за въздействието на пандемията, техния отговор и плитическите рекомендации ", се отбелязва в официалното съобщение.
В документа се споделя още, че страните от Г-20 „ ще в резултат на тази пандемия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР