Страните от Европейския съюз са използвали общо 150 милиона дози

...
Страните от Европейския съюз са използвали общо 150 милиона дози
Коментари Харесай

1/4 от всички европейци са получили първа доза от ваксината срещу COVID-19

Страните от Европейския съюз са употребявали общо 150 милиона дози ваксини против ковид от началото на акцията по имунизация против COVID-19 в общността на 27 декември 2020 година Това заяви в Twitter председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи ТАСС. 

" Ваксинацията набира скорост в Европа. Току-що преминахме границата от 150 милиона инжекции в Европейски Съюз. Една четвърт от всички европейци към този момент са получили първата доза. Ще имаме задоволително дози ваксина, с цел да реализираме задачата си да имунизираме 70% от пълнолетното население на Европейски Съюз през юли “, написа тя. 

Населението на Европейски Съюз е към 450 милиона души. Според тактиката на Европейски Съюз за имунизиране, оповестена по-рано тази година, първичната цел беше да се имунизират 70% от възрастното население до лятото. След това в формалните документи на Европейската комисия формулировката беше изменена на " през лятото ", по-късно - " до края на лятото ". В разгара на рецесията с доставките на ваксини през февруари ръководителят на Европейската комисия изясни на конференция в Брюксел, че под " края на лятото се има поради астрономическия термин - т.е. до есенното равноденствие на 21 септември. Сега, когато обстановката с доставките на ваксини за страните от Европейски Съюз се стабилизира ненапълно, целевата дата още веднъж се измести към юли, напомня организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР