Страните ни доказаха, че могат да бъдат кормилото на Европейския

...
Страните ни доказаха, че могат да бъдат кормилото на Европейския
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Страните ни доказаха, че могат да бъдат кормилото на ЕС

Страните ни потвърдиха, че могат да бъдат „ кормилото на Европейския съюз “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на пленарната сесия „ Заедно за Европа “ във Варшава във връзка 15-годишнината от началото на огромното разширение на Европейския съюз.

Държавните и държавни ръководители на страните-членки, признати след 2004 година в Европейския съюз, организират среща на високо ниво във Варшава, инициирана от министър-председателя на Полша Матеуш Моравецки.

Пред участниците в Полша българският министър председател акцентира , че страната ни ще продължи да работи транспарантно и отговорно за бъдещето на европейските жители и за реализирането на общите политики на Европейски Съюз -  стопански напредък, обществено доближаване и вероятност за младежите, сигурност и непоклатимост, развиване на цифровата стопанска система.

„ Ключовата дума и през днешния ден е „ сигурност “. Без сигурност и непоклатимост европейските полезности са сложни защитими “, съобщи българският министър-председател и добави, че страната ни извършва чудесно задачата по опазването на европейската граница и смята за изключително значимо укрепването на контрола по всички граници на общоевропейско равнище.
 пресцентър, Министерски съвет-->

Премиерът Бойко Борисов посочи още, че България ще продължава да отстоява безапелационната си позиция за солидарно систематизиране на тежестта и , че никоя държава-членка не би трябвало да бъде оставена сама да се оправя с провокациите на миграцията . „ Шенген е едно достижение, което би трябвало да съхраним. Бъдещето му би трябвало да бъде знак на обединена и единна Европа “, съобщи още пред участниците Бойко Борисов. Българският министър председател акцентира, че пълноправното участие в Шенгенското пространство си остава основен приоритет за страната ни.
   
Страната ни ще продължи да работи транспарантно и отговорно за бъдещето на европейските жители и за реализирането на...
Публикувахте от в 
По време на сесията във Варшава министър-председателят Бойко Борисов беше безапелационен, че Европа няма да бъде приключен план, в случай че страните от Западните Балкани не бъдат приобщени към Европейски Съюз. „ Всяка от нашите страни даде своя принос. България вложи цялата си сила, с цел да реализира прогрес в тази област по време на ротационното си председателство на Съвета на Европейски Съюз. Удовлетворени сме и от обстоятелството, че актуалното Румънско председателство и бъдещото на Хърватия ще продължат реализирането на този приоритет “, уточни Борисов пред водачите в Полша.
 пресцентър, Министерски съвет

Българският министър-председател посочи и нуждата от запазването на кохезионната и общата селскостопанска политика, в това число обезпечаване на съответното им финансиране от бюджета на Европейски Съюз. Бойко Борисов уточни и потребността от построяването на Цифровия пазар и развиването на нововъведенията и високите технологии. Според него те ще допринесат за по-високата конкурентоспособност на Европейски Съюз. Пред участниците в сесията министър председателят Борисов акцентира и стратегическото значение на Енергийния съюз, в това число ускоряването на работата по районните енергийни планове и междусистемните връзки.
   
Пленарна сесия „ Заедно за Европа “ на водачите настраните-членки на Европейски Съюз, признати след 2004 година
Публикувахте от в Сряда, 1 май 2019 година
„ България изрично остава на позиция, ч е консенсусът е наложителен при взимане на решения в областите от съвместен интерес на всички държави-членки от Общността “, приключи речта си българският министър-председател.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР