Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си,

...
Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си,
Коментари Харесай

Водещият експерт на СЗО: Трябва да открием носителите на вируса и контактните им лица, и да ги изолираме

Страните не могат просто да слагат под ключ обществата си, с цел да победят коронавируса, предизвести през днешния ден водещият специалист на Световната здравна организация (СЗО) по изключителните ситуации Майк Райън, представен от Ройтерс.

Трябва да бъдат взети повече ограничения за запазване на общественото здраве, с цел да се предотврати ново разпространяване на болестта по-късно, добави той, написа Блиц.

Това, върху което в действителност би трябвало да концентрираме вниманието си, е да открием болните, тези които са носители на вируса, да ги изолираме, да открием контактните им лица и да изолираме и тях, сподели Райън в изявление за Би Би Си.

По думите му заплахата е, в случай че в този момент не бъдат наложени строги ограничения за запазване на общественото здраве, когато рестриктивните мерки върху напредването и обществените контакти бъдат вдигнати, заболяването още веднъж да набере мощ.

Голяма част от Европа и САЩ последваха образеца на Китай и други азиатски страни и вкараха драконовски ограничавания в битката с разпространяването на Ковид-19. На множеството чиновници бе предложено да работят от у дома, а учебни заведения, питейни заведения и заведения за хранене бяха затворени.

Според Райън образеца на Китай, Сингапур и Южна Корея, които съчетаха рестриктивните мерки със строги ограничения за подлагане на тест за коронавирус на всеки хипотетичен преносител, са модел, който Европа би могла да следва.

След като един път спрем предаването, би трябвало да тръгнем след самия вирус. Трябва да се борим с вируса, добави специалистът.

По думите му сега се създават няколко ваксини, само че тествания са почнали единствено в САЩ. Според него ще мине най-малко година, до момента в който бъде несъмнено, че имунизациите са безвредни.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР