"Страните, които действат бързо, намаляват броя на смъртните случаи поне

...
"Страните, които действат бързо, намаляват броя на смъртните случаи поне
Коментари Харесай

11 мерки при извънредно положение, които намаляват смъртността от коронавируса поне 10 пъти

"Страните, които работят бързо, понижават броя на смъртните случаи най-малко с 10 пъти!!! ", това написа някогашният народен представител и прочут социолог Петко Симеонов в персоналния си фейсбук профил.

Думите му са във връзка предлагането на премиера Бойко Борисов да бъде оповестено изключително състояние в България поради ковид .

"Този вирус може да се популяризира в границите на 2 метра (6 фута), в случай че някой инфектиран кашля. В противоположен случай капчиците падат на земята и не ви заразяват.

Най-лошата зараза става посредством повърхности: Вирусът оцелява с часове или дни на разнообразни повърхности. Може да оцелее седмици на метал, керамика и пластмаса. Това значи, че неща като ключалки, маси или бутони на асансьори могат да бъдат рискови за заразяване.

Единственият метод в действителност да се понижи заразяването е със общественото разграничаване: Да запазим хората колкото е допустимо повече у дома, колкото е допустимо по-дълго, до момента в който епидемията спре.

Мерките:

-Никой не може да влезе или да излезе от зоните за блокиране, в случай че няма потвърдени фамилни или работни аргументи.

-Движението вътре в зоните би трябвало да се заобикаля, в случай че те са оправдани по незабавни персонални или работни аргументи и не могат да бъдат отсрочени.

-Хората със признаци (респираторна зараза и треска) "силно се предлага " да не излизат.

-Стандартният отпуск за здравните служащи е спрян

-Закриване на всички образователни заведения (училища, университети...), фитнес зали, музеи, ски станции, културни и обществени центрове, басейни и театри.

-Баровете и заведенията за хранене имат лимитирано време за отваряне от 6 до 18 часа, с разстояние минимум един метър (~ 3 фута) сред хората.

-Всички заведения и клубове би трябвало да се затворят.

-Всички търговски действия би трябвало да поддържат разстояние от един метър сред клиентите. Онези, които не могат да го създадат, би трябвало да затворят. Храмовете могат да останат отворени, стига да подсигуряват това разстояние.

-Посещенията в фамилията и приятелите в болничното заведение са лимитирани

-Работните срещи би трябвало да бъдат отсрочени. Работата от вкъщи би трябвало да се предизвиква.

-Всички спортни събития и надпревари, обществени или частни, се анулират. Важни събития могат да се организират при затворени порти ", показа още Симеонов.


Той разгласява и забавна диаграма към коментара си, а истинската й публикация може да видите ТУК !

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Същата публикация:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР