Страните членки ще трябва да харчат повече пари или да

...
Страните членки ще трябва да харчат повече пари или да
Коментари Харесай

Страните ще трябва да дават повече пари или да намалят амбициите на ЕС, предупреди Йотингер

Страните членки ще би трябвало да харчат повече пари или да понижат упоритостите на Европейския съюз, с цел да може да се попълни дупката в бюджета след отдръпването на Англия. Това сподели през вчерашния ден еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Брекзит трансформира играта ", разяснява Йотингер, допълвайки, че ще бъдат нужни и спомагателни средства за нови цели като оправянето с проблемите на миграцията, тероризма и контрола на външните граници. " Не мога да върша вълшебства ", добави еврокомисарят.

Европейски Съюз се приготвя за договаряния по разходните си проекти за многогодишния бюджет след 2020 година. По традиция тези разисквания са измежду най-трудните в Брюксел, а поради Брекзит в бюджета ще се оформи дупка от 12-14 милиарда евро. Вчера Еврокомисията показа " меню " от разновидности.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи: " Когато приказваме за бюджети, не приказваме за счетоводство, а за цели и упоритости. Чрез тях нашето бъдеще намира израз в съответни числа. Така че дано първо поговорим за това каква Европа желаеме. След това страните членки би трябвало да поддържат упоритостите си със съответните финансови средства. И макар че всички ние би трябвало да сме наясно, че нормалната процедура не е измежду разновидностите, които ще се преглеждат в тази идна полемика, аз твърдо имам вяра, че можем да реализираме невъзможното и да се споразумеем за бюджет, при който всички да бъдат чисти получатели ".

На неофициалната си среща на 23 февруари водачите на Европейския съюз ще обсъдят методите за съответно финансиране и преобразяване в действителност на целите, които те дефинираха за Съюза на 16 септември 2016 година в Братислава и на 25 март 2017 година в Рим.

Двата детайла - установяване на общи цели и обезпечаване на средства на Съюза, с цел да ги осъществя, са неразделни, показва Европейската комисия.

Тя способства към тази полемика по три метода: първо, като дава нужните обстоятелства за бюджета на Европейски Съюз, изгодите от него, неговите достижения и добавена стойност. Второ, като изготвя сюжети, показващи финансовите последствия от другите благоприятни условия за избор на политика. И трето, като демонстрира какви ще бъдат последствията за студентите, откривателите, инфраструктурните планове и доста други при положение, че приемането на новия бюджет на Европейски Съюз бъде забавено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР