Страните членки от Европейския съюз отчитат значителни разлики в нивата

...
Страните членки от Европейския съюз отчитат значителни разлики в нивата
Коментари Харесай

Последни сме по потребление на стоки и услуги

Страните членки от Европейския съюз регистрират обилни разлики в равнищата си на фактическо самостоятелно ползване през 2022 година Те варират от 67 на 100 от междинното ниво в Европейски Съюз в България до 138 на 100 в Люксембург, демонстрират най-новите данни на европейската статистическа организация Евростат, оповестени на уеб страницата й. България по този индикатор е последна в класацията.
У нас фактическото самостоятелно ползване на глава от популацията, изразено в стандарти за покупателна дарба, е достигнало 67 на 100 от междинното за Европейски Съюз през 2022 година, нараствайки по отношение на 65 на 100 регистрирани през 2021 година и 58 на 100 през предпандемичната 2019 година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Фактическото самостоятелно ползване включва артикули и услуги, които са фактически употребявани от жителите на съответната страна, без значение дали те се купуват и заплащат от семействата, от страната или от организации с нестопанска цел. Показателят се преглежда като индикатор за материалното богатство на семействата, изясняват специалистите на статистическата организация.
Освен във връзка с самостоятелното ползване, през 2022 година България е била на последно място в Европейски Съюз и по БВП (БВП) на човек от популацията, като индикаторът е бил на ниво от 59 на 100 от междинното равнище за Европейски Съюз. С малко по-добри резултати са били Словакия и Гърция (68 на 100 от междинното за Европейски Съюз равнище за всяка).>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР