Страните членки на Европейския съюз (ЕС) могат да продължат да

...
Страните членки на Европейския съюз (ЕС) могат да продължат да
Коментари Харесай

ЕК: Възможни са плащанията за руски газ, но не през банкови сметки в рубли

Страните членки на Европейския съюз (ЕС) могат да продължат да купуват съветски газ, без да нарушават глобите, наложени на Русия, само че без да отварят банкови сметки в рубли, посредством които да заплащат за доставките. Това е посъветвала Европейската комисия (ЕК) на страните членки на Европейски Съюз, на съвещание при закрити порти нощес, по думите на публични лица, осведомени с въпроса и представени от Ройтерс.

Европейските компании се пробват да получат удостоверение за метода за заплащане, тъй че да продължат да купуват съветски газ, откакто Москва изиска задграничните купувачи да стартират да заплащат в рубли и прекъсна газовите доставки за Полша и България, поради отхвърли им да го създадат.

На среща на пратениците на Европейски Съюз, Комисията препотвърди позицията си - фирмите могат да продължат да купуват съветски газ, без да нарушават глобите, в случай че заплащат във валутата по договорите си и заявяват, че с това извършват своите договорни отговорности, споделиха формалните лица. Европейска комисия не отговори на питане за коментар от страна на Ройтерс.

Русия твърди, че задграничните компании се нуждаят от две сметки, с цел да съблюдават новия си механизъм за заплащане на доставките на газ - една в задгранична валута и една в рубли.

На срещата Полша изиска по-ясен съвет дали е позволено откриването на сметки в рубли, откакто представител на Еврокомисията сподели по-рано през седмицата, че откриването на сметки в рубли в съветска " Газпромбанк " за заплащане на газ ще надвиши това, което Брюксел дефинира като позволено в границите на режима на глобите.

Европейските страни са виновни за неспазване на наложените на Кремъл наказания, които бяха утвърдени от 27-те страни членки. Брюксел може да повдигне законови процедури против държавните управления, които не съблюдават глобите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР