Страните-членки на Европейския съюз /ЕС/ искат Република Македония да започне

...
Страните-членки на Европейския съюз /ЕС/ искат Република Македония да започне
Коментари Харесай

Брюксел: Най-късно през юли Македония да започне преговори за членство


Страните-членки на Европейския съюз /ЕС/ желаят Република Македония да стартира договаряния за присъединение най-късно през месец юли.

Това съобщи държавната осведомителна организация в Скопие, базирайки се на източници от Брюксел. "Българското председателство желае това да стане през месец юни, до момента в който България е към момента ръководител на Европейски Съюз, само че в случай че това не се случи, голямата част от страните-членки на Европейски Съюз желаят това да стане най-късно през месец юли, по време на австрийското председателство. Това би трябвало да стане даже, в случай че разногласието за името не е решен напълно", настояват още дипломатическите източници.

Сред страните от Европейски Съюз доминира "много положителна" атмосфера по отношение на Македония и реформаторския курс на страната. Положителната атмосфера е толкоз огромна, че на Гърция ще й бъде доста мъчно да блокира датата за започване на договаряния и това може да стане в пакет, дружно с Албания, която получи също позитивни оценки, се споделя още в информацията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР