Страните членки на ЕС съвместно да придобиват и да изграждат

...
Страните членки на ЕС съвместно да придобиват и да изграждат
Коментари Харесай

Страните от ЕС заедно да придобиват и да изграждат военни способности

Страните членки на Европейски Съюз взаимно да получават и да построяват военни качества . Това са разискали на съвещание на Съвета на министрите на защитата в Брюксел, разгласи военният министър Драгомир Заков пред Българска национална телевизия.

Той ще упорства за преразгеждане и възможни промени в българското законодателството, с цел да може страната ни да се включи интензивно в тези планове.
 Преговорите сред Русия и Украйна са в застой
Преговорите сред Русия и Украйна са в застой

В момента мирините договаряния не се водят под никаква форма

" Одобрихме хъба за нововъведения на Европейски Съюз , който добавя хъбовете и другите принадлежности по линия на НАТО. Обсъдихме взаимното придобиване и създаване на качества. Знаете, че за Българската войска и България това е извънредно значимо и в този подтекст може би ще се наложи да преразгледаме българското законодателство, тъй като би било неприятно, в случай че в Европейски Съюз тези иницативи се развиват, само че нашето законодателство не еволюира в тази посока , съобщи Заков.
 Готови сме да ремонтираме украинска военна техника, само че още не знаем каква
Готови сме да ремонтираме украинска военна техника, само че още не знаем каква

Все още няма публични и съответни претенции от Украйна

На Съвета е разисквано даването и на спомагателна помощ за Украйна. Военните министри от Европейски Съюз утвърдиха отпущането на още 500 млн. евро за оръжие за Украйна . По думите на Заков се придобива се изясненост кво тъкмо се желае и по какъв начин съюзът би могъл да спомага на страната.

" Украйна има потребност от доста поддръжка - военна, филантропична, логистична. Държавите от Европейски Съюз поеха ангажимент да не престават да търсят благоприятни условия тази помощ да бъде обезпечена , заобикаляйки повтаряне с сходни начинания отвън Европейски Съюз ", посочи военният министър.

За решението България да ремонтира украинска военна техника министърът съобщи, че упованията им са реалистични и имаме задоволително опция да им помогнем .
 В Българска социалистическа партия признателни на опозицията - подкрепили неизпращане на оръжие
В Българска социалистическа партия признателни на опозицията - подкрепили неизпращане на оръжие

Позицията не е двуличие, твърди Александър Симов

В рамките на съвещанието на Съвета военните министри разискаха използването на Стратегическия компас на Европейския съюз с фокус върху повишение на успеваемостта на задачите и интервенциите по линия на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз и военните аспекти на съветската експанзия против Украйна .

За присъединяване в полемиката за експанзията на Русия против Украйна бе поканен генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников също се причисли към диалозите посредством видеоконферентна връзка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР