Странен начин да се уреждат сметки и спорове са открили

...
Странен начин да се уреждат сметки и спорове са открили
Коментари Харесай

Необичайно уреждане на сметки: Унищожиха овощна градина край Елешница

Странен метод да се уреждат сметки и разногласия са разкрили в разложкото село Елешница . Неизвестен причинител е отрязал десетки дръвчета от градината на един от жителите на селото. На 84 години Васил Бакъшев се радвал на прелестна овощна градина. Преди два дни обаче му се обадили служащи от близката фабрика. Казали му да пристигна и да се приготви да види най-лошото.

" Много тежко го понесох, с рев ! Защото това е 10-годишен труд . Всеки ден сме тук. Ние познавахме всеко дръвче, какво би трябвало да му се направи, дали боледува, дали би трябвало да го напръскаме или да му помогнеме нещо, да го орежем, всичките беха към този момент плододаващи – ябълки, сливи, круши, череши, праскова, и още други дреболии, екзотики там – дренове ", разказва Васил Бакъшев, съобщи.

Всяко едно дръвче е брутално отсечено. Не е пропуснато нито едно в 4-декаровата равнища.

" Това е най-жалкото , че ние години наред събирахме остарели сортове в региона на Елешница и на Белица – дръвчета, които са 80-100 годишни, дебели дръвчета. Направих и разсадник с тези сортове, и по-късно, когато те поукрепнаха в разсадника, ги пренесох тук. А към този момент ще бъдат изгубени,, тъй като не мога да ги възстановя ", твърди Васил. 

Показно е унищожена и цялата ограда на парцела.

" 150 железобетонни колци, които са счупени с военен чук и оградата цялата е прерязана. На 150 места оградата е прерязана. Колко време съгласно вас причинителят е отделил, с цел да свърши всичко това? Поне цяла нощ. Не наподобява да е работил самичък? Не, това в никой случай не е бил самичък ". 

Васил Бакъшев е уведомил органите на реда. Разказал им е своята версия, която обаче, преди да бъде разкрита, би трябвало да се потвърди.

" Да, това е възмездие ! Имам опасения, догатки, съществени, които съм ги споделил с полицията, само че не мога да посочвам имена ", показва мъжът. 

Дори обаче, причинителят да бъде хванат, Васил не чака някакво отмъщение или обезщетение. Нито пък морално задоволство. Защото отсечените дръвчета за възрастния човек е удар право във сърцето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР