Страната вече наближава пика на пандемията, свързан с варианта ОмикронЮжна

...
Страната вече наближава пика на пандемията, свързан с варианта ОмикронЮжна
Коментари Харесай

Южна Корея регистрира 600 000 нови случаи на КОВИД-19

Страната към този момент наближава пика на пандемията, обвързван с разновидността Омикрон

Южна Корея записва през вчерашния ден над 600 000 нови инфектирани с ковид. Този рекорден брой кара управляващите да считат, че страната към този момент наближава пика на пандемията, обвързван с разновидността Омикрон, съобщи Франс прес.

Тежките и смъртните случаи обаче остават малко в страната с към 52 милиона поданици, където множеството пълнолетни са имунизирани напълно и с бустерна доза съгласно формалните данни.

По данни на СЗО Южна Корея към този момент е отпред в международната ранглиста на страните с най-вече инфектирани, открити през последните седем дни, с 2 417 174 души с позитивни проби. Следва Виетнам с 1 776 045 случая.

"Подготвихме се за повишаване на пациентите, откогато Омикрон стана доминиращ ", съобщи през днешния ден Ли Сан-вон, върховен чиновник от Корейската организация за надзор и профилактика на болесттите.

"Дори държавните прогнози обаче не стигаха сходни числа ", призна той.

От началото на пандемията през 2020 година жертвите ѝ в Южна Корея са общо 11 481, сочат данни на здравните управляващи.

Скокът в броя на случаите, свързани с Омикрон, и последствията за стопанската система на страната ще бъдат предизвикателство за новоизбрания президент Юн Сук-йол, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР