Страната регистрира средно по 5 хиляди ноозаразени с COVID-19 дневноВъпреки

...
Страната регистрира средно по 5 хиляди ноозаразени с COVID-19 дневноВъпреки
Коментари Харесай

Швейцария отваря зимните си курорти за новия сезон

Страната записва приблизително по 5 хиляди ноозаразени с COVID-19 на ден
Въпреки че е обхваната от втората вълна на пандемията от ковид и записва приблизително по 5 хиляди нови случая на ден, Швейцария е избрала уравновесен метод на обществено разграничаване. Зимните курорти работят и се радват на положително заснежаване.

Швейцария не прави изключение и като останалите европейски страни е в плен на пандемията от COVID-19. За разлика обаче от Франция, Италия, Австрия и Германия, които затвориха зимните си курорти, швейцарските ски дестинации оферират съвсем естествени условия. Цермат, в подножието на Матерхорн, е една тях и с помощта на хубавото време притегля доста фенове на планината. Разбира се, със наложителното носене на маска.

" Фактът, че сме високо в планината при тези изключителни условия и ужасно време ни кара да забравяме за неудобството от носенето на маска. Все отново, тя е наложителна единствено за влековете и лифтовете. Не мисля, че е проблем да носим маска до момента в който караме ски изключително, като е студено ", показва Жан-Франсоа Пашу.

„ Опитваме се да създадем допустимо карането на ски и ски ваканцията в Цермат. Прилагат се ограничения за обществено разграничаване, носене на маска, тъй като имаме вяра, че би трябвало да живеем с Ковид-19. Няма по какъв начин да го заобиколим, а хората имат потребност от почивка, хората се нуждаят от планините, от свежия въздух и слънцето ", съобщи кметът на Цермат Роми Бинер-Хаузер.

Швейцарските управляващи са уверени, че със съблюдаване на въведените ограничавания може да се подкрепи главен дирек на стопанската система, без да се разраства пандемията. За спазването на ограниченията следи и полицията.

„ Не бих споделила, че съм уплашена... мисля, че може да е и по-лошо, в случай че не можеш да вървиш в планината. Нямам проблем с въведените тук ограничения ", показва Ане Шпиглер, скиорка от Германия.

Туризмът в Швейцария генерира 3% от Брутния вътрешен артикул, само че се чака да бъде съществено обиден от пандемията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР