Страната ни ще настоява до 2021-ва година, включително, стопаните, които

...
Страната ни ще настоява до 2021-ва година, включително, стопаните, които
Коментари Харесай

Представиха в Пловдив стратегическия анализ за климат и околна среда

Страната ни ще упорства до 2021-ва година, в това число, стопаните, които отглеждат овце и кози да получават средства по схемата за преходната национална помощ. Това разгласи в Пловдив зам.- министърът на замеделието, храните и горите Вергиния Кръстева. Тя участва на представянето на Суот разбора за околна среда и климат, направен от Аграрния университет.

Пловдив

Над 7 000 аграрни стопанства, отглеждащи овце и кози, са застрашени да останат без финансиране, защото европейския Регламент за преходния интервал, който визира заплащанията през 2021-ва година, не планува подкрепяне за тях.
Вергиния Кръстева, зам.министър на земеделието, храните и водите: Те не получават др подкрепяне сега, само по преходната национална помощ и в случай че комисията приказва за това, че 21-ва год ще се ползват сегашните правила със сегашните бюджети, напълно разумно е да бъде включен и преходната национална помощ, ние настояваме за това.
Преходната национална помощ е в размер на 33 млн лева, от които се падат по 38 лева на животно. Новият модел на обмисляне в Общата селскостопанска политика след 2020 година включва правене на национално стратегическо обмисляне - по този начин наречените Суот разбори по главните браншове, които да бъдат подложени на публичен спор.
Георги Ралчев, Постоянно посланичество в Брюксел: На тази база да бъдат избрани нуждите на страната за разработка на бъдещи схеми за поддръжка. В момента се движим паралелно с всички европейски страни, няма закъснение в разработките и в планирането.
Пълният бюджет на Общата селскостопанска политика ще стане явен, когато бъде призната многогодишната финансова рамка на съюза. Очаква се това да стане най-рано през февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР