Страната ни прибира шестимата ученици и двама от техните учители,

...
Страната ни прибира шестимата ученици и двама от техните учители,
Коментари Харесай

Карантинираните ученици и учители от Испания се прибират у нас със „Спартан“

Страната ни прибира шестимата възпитаници и двама от техните учители, карантинирани с COVID-19 в Испания. Авиомедицинската евакуация се прави със аероплан " Спартан " от екипаж на военновъздушните сили.

Карантинираните възпитаници са част от група от Професионалната гимназия по техника и технологии в Нова Загора. Били са на посещаване в Севиля по стратегия " Еразъм " дружно с четирима учители. В събота обаче шест от децата дават позитивни резултати за COVID-19 и са карантинирани в хостел в испанския град. Останалите с негативни проби се връщат в България, само че под домашна карантина.

“Те са били прегледани в Испания от доктор и по данни на шефа са в положително общо положение. Цялата група ще бъде изследвана. Децата, които са се върнали, нямат недоволства към момента”, съобщи доктор Николина Иванова, шеф на РЗИ – Сливен.

„ Децата се връщат по живо по крепко в България. Работихме дружно с консулите в Испания, Министерство на външните работи, МО, Министерство на здравеопазването и МОН за тяхното положително престояване и положително завръщане. Надяваме се всичко да завърши обикновено “, добави Петя Русева, шеф на гимназията.

За да извърши евакуацията тази заран по маршрута София – Севиля – София, излетя аероплан " Спартан " на военновъздушните сили.

„ Взели сме всички нужни ограничения, тъй че да защитим екипажа, макар че е имунизиран. Предвиден е и медицински екип, който ще съпровожда децата на борда на самолета са. Стараем се да дадем една сигурност на нашите съграждани, че не са сами в тези сложни времена “, изясни попдолковник Лазарин Лазаров, шеф щаб на 16-та транспортна авиационна група.

Очаква се самолетът да кацне на военното ни летище във " Враждебна " малко след 21 ч довечера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР