Страната ни няма да променя Конституцията си и няма да

...
Страната ни няма да променя Конституцията си и няма да
Коментари Харесай

Захариева успокои, у нас няма да се признава неутрален пол

Страната ни няма да трансформира Конституцията си и няма да признае така наречен " безпристрастен пол ", който е записан в Истанбулската спогодба, към която страната ни се причисли на 21 април предходната година.
Това излиза наяве от отговор на правосъдния министър Екатерина Захариева до депутата от " Обединени патриоти " Николай Александров по тематиката.
Въпросният документ е Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка против насилието против дамите и домашното принуждение, известна още като Истанбулската спогодба (финалният ѝ текст е утвърден в Истанбул през 2011 г.).
Целта на конвенцията, която ще би трябвало да се ратифицира от българския парламент, е в националните законодателства на европейските страни да се вкарат единни ограничения против неспиращия проблем с насилието над дами и интимни сътрудници.
Проблемът на български и непознати традиционалисти е точно, че по този начин страната признава съществуването на
" безпристрастен пол " (на англ. – gender), отличаващ се от вродения биологичен пол (на англ. – sex), а оттова легитимира правото на самоопределение на хората в ЛГБТ-общностите (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални).
Множество организации обаче започнаха петиции, с които приканват българските депутати да не ратифицират документа. Именно това предизвика въпроса на Александров.
Захариева обаче успокоява с отговора си, че даже след присъединението на страната ни, признаването на " безпристрастен пол " няма да се случи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР