Страната ни не може да се справи с високата смъртност

...
Страната ни не може да се справи с високата смъртност
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: След март ще видим пост-COVID синдрома с тромбози и тежки заболявания

Страната ни не може да се оправи с високата смъртност заради две съществени аргументи – ниската имунизация и това, че сме доста болно население.

Това сподели в „ Тази заран “ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Когато си с най-висока смъртност в света и от сърдечносъдови болести, и от онкологични, и от неврологични болести, е доста естествено, че ще бъдеш на предните места и по Коронавирус “, сподели Кунчев.

По думите му никой не би трябвало да подценява ковид, тъй като е в пъти по-смъртоносен, в сравнение с грипа.

„ Като член на Европейски Съюз се употребяваме от преимуществото да имаме достъп до медикаментите, които излизат в този момент. Тепърва чакаме и още, само че на този стадий това, което получава българският пациент, са налице. Но не би трябвало болестта да се подценява “, още веднъж повтори Кунчев.

Той предсказа завършек на тази вълна на ковид в края на февруари, само че по-късно ще забележим пост-COVID синдрома.

„ От март нататък ще видите доста случаи, в това число и като този на младата жена във Враца, и с тромбози, и с доста по-тежки болести. COVID-19 е заболяване на дребните съдове. Те са на всички места, а измененията при тях водят до какво ли не “, разясни той.

Според него би трябвало да се създаде пътека за пост-COVID синдром, с цел да се знае, че такова заболяване има и да могат хората да получат съответна помощ, в случай че имат такива недоволства.

Той разяснява и нежеланието на депутати да демонстрират зелен документ на влизане в Народното събрание и апелите им той да бъде отстранен.

„ Зеленият документ не би трябвало да отпада. Той беше въведен, с цел да обезпечи на хората, които са в обещано помещение, безвредна среда. Това е смисълът, а не да пречим на някого или да потвърждаваме кое е противоконституционно и кое не.

Разбира се, че когато той изиграе своята роля, достигнем допустими равнища на имунизация, понижим заболеваемостта и смъртността, ще бъде отстранен “, съобщи доцент Ангел Кунчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР