Страната ни има потенциал да привлече повече туристи от Америка,

...
Страната ни има потенциал да привлече повече туристи от Америка,
Коментари Харесай

Министър Динкова: България има потенциал да привлече повече туристи от САЩ

Страната ни има капацитет да притегли повече туристи от Америка , разясниха отрасловият министър Зарица Динкова и Посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Кенет Мертен . Те се сплотиха към мнението, че България може да предложи доста културни и естествени забележителности , които да провокират интереса на американските туристи . В страната ни към момента има недокоснати места , които би трябвало да бъдат показани и непокътнати, безапелационна е министър Динкова.

Екипът на Министерството на туризма /МТ/ обмисля нова маркетингова тактика , ориентирана към разширение на пазарите , разкри още министърът. По думите й Съединени американски щати е перспективен и мечтан туристически сътрудник и пазар за България. През 2019 година, преди Коронавирус пандемията, над 104 000 американски туристи са пътували до страната ни. За първите 5 месеца на тази година, броят на жителите на Съединени американски щати, посетили страната ни, е 30 469, което е растеж от 41% по отношение на същия интервал през 2022 година

Комбинираните туристически артикули имат огромен капацитет , защото обичайно американските туристи избират да съчетават визити на допустимо най-вече туристически обекти с едно пътешестване. В този смисъл, обединяването на главните летни и зимни туристически артикули с благоприятни условия за балнео и СПА туризъм , както и визити на културно-исторически забележителности, би бил все по-значим фактор при образуването на желанията към страната ни от американските туристи. Допълни министър Динкова и предложи България да бъде показана като дестинация на американския пазар или B2B конгрес още през идната година, в случай че това съставлява интерес за американския пазар.

Министър Динкова е безапелационна, че развиването на българския туристически бранш е народен приоритет . Според Световния съвет по пътувания и туризъм, през 2022 година приносът на бранша на пътуванията и туризма набъбна с 25% до 10 милиарда лв. , което съставлява 6,5% от стопанската система на България , приближавайки се до най-високата стойност от 2019 година от 9,9% от стопанската система .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР