Страната ни има нужда не само от по-добра таргетирана реклама,

...
Страната ни има нужда не само от по-добра таргетирана реклама,
Коментари Харесай

Заместник-министърът на туризма Мариела Модева: България има нужда от нов имидж

" Страната ни има потребност освен от по-добра таргетирана реклама, само че и от нов имидж, който може да бъде реализиран посредством композиция от вложения в фрагментите, маркетинга и съответната грижа за забележителностите ". Това съобщи служебният заместник-министър на туризма Мариела Модева по време на присъединяване си в XIV Международна конференция за консервация на мозайки в Пловдив, оповестиха от Министерството.

България има доста благосъстояние от история и забележителности, привличащи туристи от целия свят. Реставрацията и поддържането им са значими за туристическия бранш, тъй като по този метод те придават скъпа добавена стойност към комбинирания туристически артикул на дестинация България, добави Модева.

Конференцията е проведена от Международния комитет за консервация на мозайки (ICCM) и Община Пловдив. България е първата страна без изход на Средиземно море, в която се осъществя огромното събитие, акцентират от Министерството.

Основните цели на конференцията бяха да се обменят положителни практики в реставрацията и консервацията на мозайки, както и популяризирането на мозаечното изкуство в България. Основният фокус на събитието беше Епископската базилика на Филипопол, която е най-голямата раннохристиянска паметна постройка, открита в Тракийските земи.

Модева поздрави уредниците и участниците във форума, като съобщи, че сходни конференции подготвят към обмяна на скъп опит в областта на опазването и социализацията на културно-историческите полезности.

Пловдив е най-древният жив град в Европа и е измежду образците за използване на положителните практики, свързани с опазването и популяризирането на културно-историческите дестинации в България, уточни заместник-министърът. Туристическият бранш у нас има потребност от повече такива образци и положителни практики, свързани с популяризирането на бранд България и одобряване на имиджа на страната ни като привлекателна, разпознаваема и желана туристическа дестинация през цялата година, добави Модева.

" Пловдив следва да стане първият град в страната, който ще има единствената по рода си стратегия за запазване на паметниците на монументалното изкуство, с което дава образец за отговорно, държавническо мислене за опазване на историята и историческите забележителности ", акцентира заместник-министърът.
Модева означи, че пътят пред нас в туризма е обединяването към общата ни националноотговорна идея – да привличаме милиони наши и задгранични посетители, като сътворяваме у тях страст и красиви мемоари, които да ги накарат да се завърнат още веднъж, избирайки дестинация България.

По груби сметки годишните доходи от културен туризъм в България възлизат на 780 млн. лв., което е 12 на 100 от постъпленията в сектора, разяснява шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов в медии.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР