Страната ни е на едно от челните места в Европа

...
Страната ни е на едно от челните места в Европа
Коментари Харесай

Кои са най-честите причини за тежките катастрофи у нас?


Страната ни е на едно от челните места в Европа по брой починали на пътя. Кои са най-честите аргументи за тежките произшествия у нас?

Анализ на Пътната полиция за месец февруари демонстрира, че най-често случаите са породени от неправилни маневри, несъобразена с пътните условия скорост, както и лишаване на преимущество.

Снимка: btvnovinite.bg


Всичко изброено е причина за 79% от тежките пътно-транспортни катастрофи у нас. При тях са починали 73 на 100 от всички жертви на пътя.

Също по този начин е изчислено, че при всяка 15-та злополука заради несъобразена скорост, е загивал по един човек.

Други аргументи за нещастните случаи на пътя са неспазването на отдалеченост и шофирането след използването на алкохол и опиати.

Според най-актуалната статистика от февруари, най - доста тежки произшествия са регистрирани в столицата - 107. При тях са починали 7 души и са ранени 121.

Най-честите аргументи за тях са неспазване на преимущество, лишаване на преимущество, погрешно престояване и минаването на червен сигнал. И на коли, и на пешеходци.

Снимка: btvnovinite.bg


Превишената скорост пък е едно от главните нарушавания. Само за четирите почивни дни към Великден, макар, че градът е бил съвсем празен, камерите са снимали над 4000 извършители. Тоест по 1000 дневно.

Много постоянно нарушаване в градовете е и потреблението на мобилни устройства. Което води до верижни произшествия. В новите промени се планува санкцията за това да бъде увеличена от 50 на 100 лв.. Обсъжда се и налагането на глоба за пишещи и четящи пешеходци, което също се обрисува като сериозен проблем в последно време, споделят пътни служители на реда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР