Страната ни е близо до нов рекорда за потребление на

...
Страната ни е близо до нов рекорда за потребление на
Коментари Харесай

България се приближава до рекорд заради адската жега

Страната ни е покрай нов върха за ползване на електрическа сила. През 2015 година е регистриран най-големият енергиен товар досега – 5044 мегаватчаса, заяви Би Ти Ви.

Това лято потреблението е достигнали 4700 мегаватчаса, а в дните към 9 август – 1645 мегаватчаса.

С всяка последваща година търсенето на климатична техника се усилва с 10% до 20% търсенето на климатична техника. Експерти показват, че това е нужда, а не разкош. И допълват, че България е в идеалния климатичен пояс за отопление с климатици, тъй като това излиза на ниска цена.

В момента най-търсени са климатиците сред 800 и 1000 лева, а в случай че желаеме да разчитаме на тях в огромните горещини – би трябвало да подготвим сред 30 и 40 лева на месец за охлаждането на една стая.

Ако на работното ни място има климатик, то температурата там не би трябвало да се разграничава с повече от 8 градуса, по отношение на външната. Лекарите припомнят и за минусите на охлаждащите уреди.

„ Големият проблем при климатиците е, че те имат в себе си филтри, които би трябвало да бъдат сменяни на избран интервал от време. Когато въздуха минава през този филтър вътре се задържат най-различни неща – бактерии, плесени и други. Климатика освен задържа въпросните спори, той даже ги умножава вътре ”, уточни пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Някои от компаниите признават, че са затрупани с поръчки, а инсталациите на охладителните тела лишава време.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР