Страната-агресор Русия, поради липсата на високоточни ракети, промени тактиката на

...
Страната-агресор Русия, поради липсата на високоточни ракети, промени тактиката на
Коментари Харесай

Заради липсата на високоточни ракети: Русия променя тактиката на обстрела

Страната-агресор Русия, заради неналичието на високоточни ракети, промени тактиката на обстрел на украински градове. По време на всеобщи офанзиви окупаторите започнаха да комбинират изстрелването на тези оръжия с дронове и ракети от остарелия вид.

Това съобщи представителят на Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна Вадим Скибицкий. Информацията той сподели на 1 януари в ефира на националния телетон.

„ В момента руснаците изпитват дефицит на балистични ракети „ Искандер “, запасите от „ Калибри “ са към привършване, броят на крилатите ракети с въздушно базиране Х-101, Х-555 понижава “, сподели представителят на ГУР.

В същото време, съгласно него, макар намаляването на размерите, производството на ракети в Руската федерация не стопира.

„ Сега откриваме фрагменти от тези, които са създадени през четвъртото тримесечие на 2022 година Това значи, че те се създават и неотложно се дават на войските за пукотевица по нашите уреди “, допусна Скибицки.

Според Главната дирекция на разузнаването съветските окупатори в този момент употребяват ирански дронове камикадзе Шахед-136/131, остарели ракети, високоточни балистични и модифицирани ракети С-300 в разнообразни конфигурации.

Припомняме: в последния ден на 2022 година, както и в първите дни на 2023 година, Руската федерация извърши нова серия от офанзиви против Украйна с помощта на дронове от ирански генезис и ракети, пишат от obozrevatel. В резултат на това енергийната конструкция не претърпя явни вреди, електрозахранването беше обновено преди Нова година и на 1 януари почти нямаше затруднения, защото украинските сили за противовъздушна отбрана отблъснаха вражеските офанзиви. От друга страна, в Киев и Хмелницки има починали цивилни, няколко десетки души са ранени.

Вадим Скибицки посочи, че икономическите наказания са попречили на страната-агресор да създава ракети с нужните темпове. Въпреки че Руската федерация към този момент разполага с сериозно равнище на балистични ракети и крилати калибри, окупаторите към момента могат да нанесат два или три масирани въздушни удара по Украйна.

Той също по този начин означи, че съветската окупационна армия възнамерява да промени тактиката си на бойното поле през 2023 г. По-специално, сега се образоват щурмови отряди с до 160 съветски военнопрестъпници всеки.

Припомняме още, че Руската федерация се похвали с офанзиви против мирни селища в Украйна на 31 декември. След голям брой фотоси и видеозаписи на разрушени жилищни здания, лечебни заведения, хотели и културни обекти, както и известия за убити и ранени украинци, Русия разгласи, че " задачата на удара е реализирана ".

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР