Страхувам се от това, което на руски наричат екцес на

...
Страхувам се от това, което на руски наричат екцес на
Коментари Харесай

„Екцес на изпълнителя”: Христо Грозев се страхува от убийство или отвличане

„ Страхувам се от това, което на съветски назовават „ екцес на изпълнителя ” - някой, който ще реши да свърши без да пита услуга на Кремъл – да аргументи гибел или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск ”. Това съобщи пред  журналистът Христо Грозев от проверяваща мрежа „ Белингкат ”. Грозев беше разгласен за търсене от Русия.  

Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия . Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас ”, каза Христо Грозев.  

Грозев не разкри в коя страна, даже и на кой континент се намира сега. 
 
A general comment: I have no idea on what grounds the Kremlin has put me on its " wanted list ", thus I cannot provide any comments at this time. In a way it doesn't matter - for years they've made it clear they are scared of our work and would stop at nothing to make it go away.
— Christo Grozev (@christogrozev)
 „ Не го върша преднамерено. Но когато бях разгласен за федерално търсене, бях на различен континент, по тази причина се наложи да остан а ”, сподели Грозев.

„ Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от „ Белингкат ”  имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не можем да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл ”, сподели Грозев.

Той дефинира като казус включването на име на задграничен публицист в листата на ФСБ.

Грозев сподели, че се опасява повече от друго:  

„ Някой, който да реши да извърши без да пита услуга на Кремъл и да аргументи или гибел, или да се опита да ме отвлече . Това е по-големият риск в тази ситуация ”, сподели Грозев.

Той отхвърли да си сътрудничи с непознати служби , като да вземем за пример с английското разузнаване, в което го упреква Русия.

Той не знае за какво е включен в листата. Каза, че е наел юристи в Русия. „ Те не могат да схванат в какво тъкмо съм обвинен и упрекнат ”, сподели Грозев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР