Страховитият ММА боец от агитката на Левски и фракцията „София

...
Страховитият ММА боец от агитката на Левски и фракцията „София
Коментари Харесай

Върбан Боксьора и Любо Делев се биха в затвора

Страховитият ММА войник от агитката на Левски и фракцията „ София Запад “ Любомир Делев, водачът на бандата за въоръжени грабежи „ Опасните “ Върбан Борисов – Боксьора, и брат му Ангел Русев се биха в Софийския централен затвор пред одобрителния взор и аплодисменти на министъра на правораздаването Надежда Йорданова.



„ Давай, Любо, министърката те гледа. Давай, бий се за прошка! “, с тези думи публиката, която бе формирана от закоравели нарушители, аплодираше един от водачите на футболните агитки по време на 10-ия боксов шампионат в пандиза.

Любо Делев се би пред очите освен на министър Йорданова, само че и на жена си, която бе позволена зад решетките особено за събитието, минало под наслов „ С ръкавици против експанзията “.

В шампионата се включиха над 20 двойки, лишени от независимост от пандизите в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца и Ловеч. На кръга излизаха раирани боксьори с разнообразни по тежест присъди. Те разполагаха с три рунда по две минути, с цел да потвърдят опциите си. На популярното събитие с изключение на министъра на правораздаването участва и шефът на пандизите Ивайло Йорданов. Треньор на пандизчиите е известният някогашен пандизчия Любомир Димитров – Слюдата, от Хасково, който сега развива бокса в Свиленград. „ Сега в пандиза са единствено дребни риби. Няма огромни нарушители. Лежат тука хора, че са карали пияни. Повечето от моите момчета, които упражнявам, са с присъди за дребни обири и измами. Боксът е прекрасен спорт, по този начин се спасяваме от експанзията и хората стават по-добри “, разяснява Димитров пред „ Телеграф “.

В шампионата нямат право да вземат участие пандизчии с доживотни присъди. Шефовете на пандизите дефинират кой има право да взе участие в шампионата, а последната дума при селекцията има именитият нееднократен боксов първенец Цветан Хаджииванов, който от години оказва помощ на лишени от независимост. Послание насочи и любимецът на раираната аудитория Любо Делев: „ Посвещавам успеха на моя обичан Левски. Купата е синя! Нека децата да спортуват, а не да се занимават с опиати! “, съобщи един от водачите на мощната синя секта „ София Запад “. Делев има още няколко месеца наказване и даде обещание, откакто излезе от пандиза, да продължи да се развива като състезател, а не като нарушител.

Друга забележителна фигура бе легендата Върбан Боксьора, който оцеля по знамение след онкологично заболяване и в този момент е в супер добра спортна форма. Боксьора обаче има още дълги годинки пандиз, защото е спретнат на топло за серия въоръжени грабежи. Инициативата дава опция на лишените от независимост да се включат в акция за поощряване на спортните действия, която реализира поправително влияние посредством обезпечаване на условия за поддържане на физическото и психическото им здраве, лимитира негативните последствия от въздействието на средата и подтиква физическото им образование, обясниха от Министерството на правораздаването.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР