Страховита буря рани 28 души и нанесе големи поражения в

...
Страховита буря рани 28 души и нанесе големи поражения в
Коментари Харесай

28 ранени след урагана в Анталия СНИМКИ

Страховита стихия рани 28 души и нанесе огромни провали в турския окръг Анталия. По време на стихията се изви смерч и заваля градушка с величина колкото орех. Трима от потърпевшите са в сериозно положение. Ураганният вятър на моменти стигна до 200 км в час. Мощната ударна вълна съумя да преобърне тежък тир и десетки леки коли, както и десетки покриви на къщи и леки структури.

Стотици оранжерии с насаждения са разрушени и повлечени в морето. Бурята порази крайбрежните курортни селища Каш, Финике, Демре и Кумлуджа, които са известни и с големите площи оранжерии, от където Турция осъщстествявя по-голямата част от износа на зеленчуци и плодове за Европа и Близкия Изток.

Специалисти предсказват, че реколтата е съвсем изцяло изгубена и цените на експортнити артикули се чака да набъбнат доста. Зеленчуковата борса и през днешния ден, втори ден след бедствието, беше празна, защото земеделските стопани се пробват да спасят оживялото от реколтата и оказват помощ на потърпевшите си съседи.

Цените на зеленчуците ще скочат фрапантно, като най-голямо нарастване се чака при доматите, защото над 50 на 100 от потърпевшите оранжерии са били засадени с домати.

Бярата събори към 75 електрически стълба, доста дървета са изтръгнати от корен, разрушени са покривите и стените на доста къщи, изпочупени са прозорците на над 30 вили по крайбрежието, повлечени са десетки коли.

тагове вихър Анталия ранени оранжерии  28 ранени след урагана в Анталия СНИМКИ  28 ранени след урагана в Анталия СНИМКИ  28 ранени след урагана в Анталия СНИМКИ  28 ранени след урагана в Анталия СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР