Страхотно се чувствам. Все още съм в началото, а пътя

...
Страхотно се чувствам. Все още съм в началото, а пътя
Коментари Харесай

Никола Цолов пред БНР: Фернандо Алонсо ме мотивира през цялото време и ми помага страшно много



„ Страхотно се усещам. Все още съм първоначално, а пътя е много дълъг. Ще работя доста интензивно, с цел да осъществя фантазията си – да стана първия българин във Формула 1. В момента в Академията сме 8 момчета и едно момиче. Има много англичани и двама-трима французи. Аз съм единствения българин. Чувството да караш болид от Формула 4 е ужасно. Много е друго от картинга. Болидът има 6 скорости. Правиш старт от място. Имаш съединител. Всичко е много по-сложно и много по-близо до Формула 1 “, показа особено за БНР Никола Цолов, който  през днешния ден подписа контракт с испанската академия за развиване на млади гении " Алпин ". Този сезон 16-годишният Цолов ще се бори за купата в испанския шампионат - Формула 4, който е първата стъпка към Формула 1. Той ще бъде в състава на опитния тим " Кампос ". В този отбор стартира кариерата на двукратния първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо, който е управител на Цолов и го показа като част от новосформирания екип от млади гении.



„ Фернандо Алонсо от самото начало ми оказва помощ. Мотивира ме. Помага ми в решенията, които би трябвало да вземам – като да вземем за пример в кой тим да отида и какво да върша. Виждам го много постоянно. Сега пристигна на един от тестванията, оказа помощ ми и се оправих супер. Винаги ми споделя, че би трябвало да давам максимума от себе си, без значение от работата и държанието на колата. Казва, че ти си задължен да свършиш своята работа, с цел да изстискаш всичко от автомобила. За момента не ми прави доста забележки. Дава ми препоръки какво да направя в дадена обстановка и аз се пробвам да свърша тъкмо това, което той ми споделя “, споделя геният.



„ На мен всички писти ми харесват. Тези с по - дребното прави и с повече завои са физически доста натоварващи и са много по- технични. Тези с дългите прави са доста бързи, дават ми много повече адреналин. Но и те не са лесни, тъй като от самото начало би трябвало да контролираш колата. 235 километра е най-високата скорост, която съм вдигал с болид от Формула 4.  Смятам, че на пистата Спа ще подобря това достижение “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР