Страхотно представяне в Стани богат“ направи 20-годишният студент в Грьонинген,

...
Страхотно представяне в Стани богат“ направи 20-годишният студент в Грьонинген,
Коментари Харесай

Фурор в Стани богат: Студент от ромски произход стигна до въпрос за 10 000, публиката го изпрати с овации

Страхотно показване в „ Стани богат “ направи 20-годишният студент в Грьонинген, Нидерландия Мартин Маринов от Буковлък. Той учи изобретателна медия и гейм технологии.
„ Приет е втори от 500 души и това е страховит образец за младежите от неговата среда. Независимо от етноса всички имаме право да мечтаем и да сбъдваме най-смелите си фантазии “, показа го при старта на присъединяване му Ники Кънчев, разкривайки, че е от ромски генезис, предава Шоу Блиц.
„ Това пречи ли ти, оказва помощ ли ти “, го попита водещият, а момчето отговори: „ В чужбина не, а в България срещах много компликации. Например дискриминация от възпитаници и учители, само че това в никакъв случай не ме е спирало да последвам фантазиите си и да ходя напред “.
Той продължи присъединяване си от през вчерашния ден с въпрос за 1000 лв.: „ Управлението на кой български цар се назовава „ Златен век? “ – Борис I, Борис III, Симеон I или Симеон II. Младежът вярно уточни отговор С.
„ Кой суперзлодей на Марвел е исполин, въоръжен с камъните на безкрайността и влюбен в богинята на гибелта? “, бе идващото запитване, а още преди да чуе вероятните отговори Мартин се усмихна, защото знае отговора. Той уточни, че става дума за Танос, след което изброи имената на дъщерите му по молба на водещия. След като се появиха вероятните отговори той маркира точно Танос и продължи нагоре.
След това студентът заключи сумата от 2000 лв. като втора сигурна, не и без настояването на водещия Ники Кънчев. Питането за нея бе: „ Колко звезди са изобразени на всяка от монетите от 1 до 50 стотинки? “ – 1, 3, 7 или 12. Младежът сподели, че ги асоциира със знамето на Европейския съюз, където има 12 звезди и по тази причина избра този отговор без да употребява жокер. Това се оказа правилно и той си подсигурява 2000 лв..
„ Коя планета няма собствен натурален сателит? “, го попита по-късно водещият, давайки му като варианти Марс, Юпитер, Венера и Нептун. Участникът изключи Юпитер и сподели, че Нептун е външна планета колос, тъй че и тя съгласно него отпада. Тук Кънчев очевидно не разбра какво има поради и откакто чу от Мартин, че Нептун е една от четирите външни планети в Слънчевата система, до момента в който Марс и Венера се водят како вътрешни, водещият сподели, че не знае това.
Студентът се колебаеше сред Марс и Венера и реши да се обади на брат си Кольо Маринов от Плевен, който е компютърен инженер. Баткото го насочи към Венера, той му се довери, защото доста се интересувал от тази тема и непрекъснато гледал научно-популярни филми. Това се оказа вярно решение – 3000 лв..
Въпросът за 5000 бе: „ Кой прочут академик и естествоизпитател свързваме с пътешествието с кораба „ Бигъл “ до Патагония? “ Опциите бяха Дейвид Ливингстън, Карл Линей, Чарлз Дарвин и Михаил Ломоносов.
Участникът призна, че е чувал само последните двама. След това повика татко си Димитър от публиката. Той показа, че свързва остров Ливингстън с експедициите на проф. Пимпирев, който постоянно минава през Патагония.
Затова и му сподели да се насочи натам, само че да се подсигури и с жокер „ 50:50 “, с цел да се удостовери вероятно тази логичност. За негово страдание компютърът отстрани Ливингстън и остави Дарвин и Ломоносов. Младежът уточни Дарвин и това бе правилен отговор.
Така стигна до въпрос за 10 000 лв.: „ Кой музикален инструмент спада към дървените духови? “ – тромпет, тромбон, валдхорна или саксофон. Маринов изключи последните две варианти, защото съгласно него били железни. Избра да рискува с тромбон, защото не знаел за него. В този миг татко му се обади от публиката, че сигурно е валдхорна, само че Кънчев разочарова и двамата с правилен отговор „ саксофон “.
Така студентът си потегли с 2000 лв. и мощни овации от публиката, която остана с отлични усещания от играта му.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР