Страхотната 24-годишна бургазлийка Мария Бакалова има всички шансове да се

...
Страхотната 24-годишна бургазлийка Мария Бакалова има всички шансове да се
Коментари Харесай

Първата българка, която има шанс за Оскар - Мария Бакалова, е била Мис Несебър 2014

Страхотната 24-годишна бургазлийка Мария Бакалова има всички шансове да се трансформира в първата българка, която да грабне влиятелната премия Оскар. Церемонията ще се състои в неделя, 25 април, а нашенката евентуално ще бъде номинирана в категория „ Най-добра поддържаща актриса “ за превъплъщението си в ролята на дъщерята на Борат във кино лентата “Borat Subsequent Moviefilm ” на Саша Барон Коен.

Продукцията, която излезе в края на предходната година е ирония за Съединени американски щати по време на президентстово на Тръмп, която наблюдава историята на казахстанския публицист Борат, изпратен в щатите, с цел да достави на вицепрезидента Майк Пенс специфичен подарък от Казахстан. По пътя си обаче мирогледа му е тотално преобърнат от щерка му – Тутар Сагдиев, която е изиграна от бургазлийката.

За момента няма удостоверение кои тъкмо ще са номинираните в тази категория, само че съгласно Variety най-ярко се открояват пет актриси – корейката Yuh-Jung Youn за ролята си във кино лентата “Minari ”; американката Аманда Сийфрид за ролята си във кино лентата “Mank ”; българката Мария Бакалова за ролята си в Борат 2; американката Оливиа Колман за ролята си във кино лентата „ The Father ”; и ветеранът с 6 номинации и една извоювана премия от Оскар ите Елън Бърстин за ролята си във кино лентата „ Pieces of Woman ”.

Всъщност, в случай че даже слуховете за номинацията на Бакалова в категория „ Най-добра поддържаща актриса “ се окажат правилни, тя ще се трансформира в първата българка, която е имала достойнството да бъде номинирана за влиятелното отличие. 

24-годишната бургазлийка, е приключила НУМСИ „ Панчо Владигеров “, след което е била призната от първия път в НАТФИЗ. Изненадващо тя е носителка и на премията Мис Несебър 2014 година, когато е била на едвам 18 г, напомня локалния уебсайт флагман.бг. Изстрелването и на върха на славата в Холивуд обаче се дължи точно на ролята й в Борат 2, за която е определена непосредствено от основателя на кино лентата и основен воин в него – скандалният артист Саша Барон Коен, който стои зад главно сатирични продукции, осмиващи модерния свят като „ Ali G Indahouse ”, “Bruno ”, “The Dictator ” и „ Grimsby ”. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР