Страхът от това да не пропуснем нещо ни кара да

...
Страхът от това да не пропуснем нещо ни кара да
Коментари Харесай

Психотерапевт: Страхът от това да не пропуснем нещо в интернет води до тревожност

„ Страхът от това да не пропуснем нещо ни кара да желаеме да бъдем постоянно в крайник с модата, т.е. постоянно онлайн. Това поражда тревога – постоянно да бъдеш нащрек “.

Това съобщи пред Радио „ Фокус “ холистичният психотерепавт Весела Григорова , която разяснява тематиката с цифровото пристрастяване , което е по този начин особено за нашата ера.

Според нея детоксът от технологии е изцяло вероятен и осъществим за всички, само че той изисква дисциплинираност и за него се постанова изключване на известията и интернета на мобилните устройства, с изключение на когато нуждата не постанова това.

Тя посъветва хората да не стоят пред екрана на телефони, таблети и преносими компютри вечер преди лягане .

„ Безцелното тиктакане в интернет е метод за избавление от скуката. Получава се обаян кръг – несъразмерна приложимост на цифрово наличие, която, откакто завърши, още веднъж ни води към скуката “.

Според Весела Григорова родителите , които се тормозят, че децата им прекарват прекалено много време на електронни устройства, би трябвало да им дадат положителен образец и самите те да опитат да се откъснат от тях.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР