Страхът, гневът, тъгата и вината са най-опустошителните емоции. Именно те

...
Страхът, гневът, тъгата и вината са най-опустошителните емоции. Именно те
Коментари Харесай

Психолог: Страхът, гневът, тъгата и вината са най-опустошителните емоции

Страхът, гневът, тъгата и виновността са най-опустошителните страсти. Именно те водят до максимален стрес. Силата на напрежението обаче може да се понижи фрапантно посредством думи и шерване, изясняват психолози.

" Когато една майка гали детето си и се държи толкоз благо с него и знаем какъв резултат има в действителност върху детето. Така не е по-различно върху другари, към родственици, към близки хора или към работодатели, а за какво не и към подчинени ", изясни психологът Биляна Вълчева пред NOVA NEWS.

Гневът и виновността са най-трудни за преправяне.

" Вината в действителност е ориентиран яд към мен самия и аз се санкционирам за нещо, което се усещам отговорна. И тук това може да бъде родител, преподавател, различен престиж, даже другар, на който чувствам, че съм му длъжна. Гневът е когато не съм се справил и би трябвало да покрия упованията на другите и би трябвало да се потвърдя, тъй като в случай че не се потвърдя и в случай че не съумея да се внедря в тази рамка, аз вероятно ще бъда отритнат или зарязан ", добави още тя.

В тези случаи се отключват наши остарели контузии на отменяне и занемаряване. Всяка отрицателна страст може да отключи доста стресови хормони. На базата на тях стартират процеси в тялото, които могат да се отразят доста отрицателно в дълготраен проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР