Страх ни е, г-н Борисов, помогнете ни!. Този призив, изписан

...
Страх ни е, г-н Борисов, помогнете ни!. Този призив, изписан
Коментари Харесай

Жители на Враца протестираха заради отстраняването на полицейския шеф

" Страх ни е, господин Борисов, помогнете ни! ". Този апел, изписан на афиш, носеха събрали се тази заран жители на Враца на митинг поради отстраняването на досегашният началник на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, сподели репортаж на Би Ти Ви.

Димитър Газибарски през вчерашния ден беше отхвърлен от поста си по отношение на завършена инспекция и незадоволително положение на повереното му ръководство. Газибарски е преназначен като шеф група в друго направление на активност и в друго обитаемо място.

Вчера от Министерство на вътрешните работи увериха, че преназначаването на Газибарски няма общо с резултата от дисциплинарното произвеждане и уволнението на подчинения му младши контрольор Цветан Благоев, който популяризира в обществените мрежи видео, на което се вижда по какъв начин началникът на отдел " Физическа отбрана " в АЕЦ " Козлодуй " Пешко Караджов наскърбява и заплашва чиновник на районното полицейско ръководство. Причината за това е, че служителят на реда е написал акт на другар на Караджов, който е хванат да кара пийнал. Служителят на реда даже беше застрашен с уволняване.

Малко след разпространението на видеото министър председателят Бойко Борисов освободи Караджов от поста му.

" Всички хора са излезели в поддръжка на Газибарски, който потвърди, че с твърдата си ръка полицията може да бъде покрай хората ", разяснява една от протестиращите през днешния ден. За две години отстраненото сега управление е съумяло да върне доверие и се е справило с битовата престъпност, разясниха събралите се. По думите им страхът вилнее в града и Враца ще се трансформира главен воин на престъпните вести.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7348)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР