Страдате ли от повтарящи се негативни мисли и тревожност? Склонни

...
Страдате ли от повтарящи се негативни мисли и тревожност? Склонни
Коментари Харесай

Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Страдате ли от повтарящи се отрицателни мисли и тревога? Склонни ли сте към мрачни настроения и меланхолия? Тогава това изобретение на психолозите ще ви въоръжи с нещо доста скъпо.

Едно от най-силните оръжия против тъгата и тревогата е да можем доста тъкмо да назоваваме страстите си.

Психолози са разкрили, че когато разполагаме с богат речник във връзка с личните си страсти и сме способни да ги назовем и обрисуваме тъкмо, това е задоволително да ни направи душевен по-силни.

Скорошно изследване потвърждава, че опцията да назовем страстите си и да дадем точна формулировка на това, което изтезава душата ни, ни прави по-устойчиви. То покачва способността на човек да овладява страстите си и да ги канализира по градивен метод.

 Да можеш да назоваваш страстите си дава голяма мощ

Изследването е фокусирано върху хора, за които е типично да се изтезават с отрицателни мисли. В друга степен всеки го прави – няма естествен човек, който да не се затваря от време на време в себе си и в главата му да нахлуват терзания или пък мемоари за разнообразни тъжни събития и разочарования от предишното.

За някои хора обаче това се случва съвсем всекидневно и ги вършим мрачни и в пъти по-склонни към меланхолия. Именно за тях е от голяма значимост да обогатят своя “емоционален речник ”, т.е. да могат да дават имена на страстите, на негативните си мисловни модели.

 Да можеш да назоваваш страстите си дава голяма мощ

Колкото по-ясно те посочват ставащото в мозъка си, толкоз по-малък е рискът да развият меланхолия.

Когато позитивните послания имат отровен резултат

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР