Стойността на златото в сряда се повишава, поради поевтиняването на

...
Стойността на златото в сряда се повишава, поради поевтиняването на
Коментари Харесай

Златото поскъпва


Стойността на златото в сряда се покачва, заради поевтиняването на $. Инвеститорите са в очакване на данните за инфлацията в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени през днешния ден по-късно, сочат данните от търговията.

Цената на априлския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 6,5 $, или с 0,49 % до 1336,9 $ за тройунция.

Стойността на мартенския фючърс за среброто се увеличи с 0,44 % - до 16,6 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) спадна с 0,24 % - до 89,49 пункта.

Днес, по-късно министерство на труда на Съединени американски щати би трябвало да разгласява данните за инфлацията в страната през януари. Експертите чакат, че при годишната инфлация за януари ще има закъснение до 1,9 % при 2,1 % регистрирани през декември. В очакване на данните доларът поевтинява към главните международни валути, което е в поддръжка на цената на златото, което става по-евтино за вложителите, притежаващи непозната валута.
Инфлацията е един от главните индикатори, който се взима поради от Федералния запас при вземането на решение за лихвата. Златото е сензитивно към повишение на лихвата от страна на Федералния запас, която води до повишаване на $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР