Стойността на фючърсите за газ в Европа нарасна днес с

...
Стойността на фючърсите за газ в Европа нарасна днес с
Коментари Харесай

Газът в Европа за първи път в историята струва повече $2226 за хиляда кубика

Стойността на фючърсите за газ в Европа набъбна през днешния ден с съвсем 60% и обнови историческия най-много - 2226 $ за хиляда кубически метра, демонстрират данните на лондонската борса ICE Futures.

Стойността на априлските фючърси по показателя на най-ликвидния европейски хъб TTF при откриването беше близо 1500 $, след това котировките леко спаднаха, след което минаха към постоянен напредък. Ценовият най-много в 10:58 ч. българско време доближи 2226 $, което е с 59,4% по-високо от прогнозната цена през предходния ден - 1396,5 $.

Цените на газа в Европа демонстрират мощна волатилност през последните дни. Но като цяло те набъбнаха, откакто съветският президент Владимир Путин подписа укази на 21 февруари за признание на суверенитета на Донецката и Луганската национални републики, а на 24 февруари Русия стартира специфична военна интервенция за демилитаризирането на Украйна, оповестява 1prime.

Ако първоначално и средата на февруари фючърсите се търгуваха в диапазона от 800-1030 $ за хиляда кубически метра, то...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР