Стоянов: Днес внасяме в НС плана за инвестиции и модернизация

...
Стоянов: Днес внасяме в НС плана за инвестиции и модернизация
Коментари Харесай

Стоянов: Днес внасяме в НС плана за инвестиции и модернизация на армията

Стоянов: Днес внасяме в Народно събрание проекта за вложения и рационализация на армията. Той заяви също, че е подготвил доклад на свършеното в Министерството на защитата.

„ Днес в Народното събрание ще бъдат импортирани планът
за капиталов разход за придобиването на
вторите осем изтребителя F-16 BLOCK 70 и капиталовата план-програма за рационализация на Българската войска “. Това заяви министърът на защитата Димитър Стоянов преди старта на 48-ото Народно заседание. Той изрази вяра, че
двата плана ще бъдат прегледани
от народните представители в най-кратки периоди.

 Снимка: БГНЕС

Министър Стоянов разясни, че проектът за капиталов разход за придобиване на вторите 8 самолета F-16 планува разсрочено заплащане в границите на 10 години. За тази година плануваното заплащане е в
размер на 30 млн. лева, а за идната година – 42 млн. лева
Схемата за заплащане е съобразена със положението на стопанската система на страната и е направена по този начин, че да не натоварва бюджета, разяснява министърът.

„ Говорим за план за капиталов разход за F-16.
Още от тази година ще стартира заплащането по този план.
То е разсрочено за 10-годишен интервал, като схемата е направена щадящо, тъй че да откликнем на положението на стопанската система и на вероятностите пред страната “, разяснява министърът.

Той заяви също, че е подготвил доклад на свършеното в Министерството на защитата, който ще бъде предаден на идващото управление.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР