Стоян Копривленски не успя да стане шампион в лека категория

...
Стоян Копривленски не успя да стане шампион в лека категория
Коментари Харесай

Стоян Копривленски загуби в равностоен бой и здрава битка от Тижани Безтати

Стоян Копривленски не съумя да стане първенец в лека категория на кикбокс лигата GLORY.

Кикбокс звездата ни се изправи против първенеца Тижани Безтати. Двамата премериха сили в борба от основната карта на събитието GLORY COLLISION 4, което се организира в Арнем (Нидерландия).

Срещата сред двамата беше трилогия. В предишното Тижани и Стоян си размениха по 1 победа с решение.

Срещата им беше доста равностойна. В първия рунд имаше много замени на удари и ритници. Явно Безтати блокира лоукик от Стоян, като с това му отвори аркада на крайници. Безтати взе рунда в картите на съдиите.

Във втория рунд Безтати беше с една концепция по-добър. Той имаше леко преимущество в маркираните удари. Малко не стига на Стоян Копривленски, с цел да му открадне рунда. Съдиите дадоха и този рунд на Безтати.

Копривленски имаше повече опити за вкарване на удари, само че по-малко маркирани в задачата. Безтати съумя добре да избегне ударите на нашето момче. След края на 3-тия рунд 3-ма съдии бяха за Безтати, а 2-ма за Стоян.

Четвъртият рунд беше най-хубавият за Копривленски. Той се показа доста добре и надмина Безтати по маркирани удари в задачата. Стоян вкара положителни попадения в този рунд и имаше преимущество. Той завоюва 4-тия рунд в картите на всички съдии.

В последния рунд Безтати беше изтощен и търсеше клинча. Срещата им беше извънредно равностойна, като Стоян имаше повече вкарани удари, както и доста повече опити за удари.

В последна сметка съдиите дадоха победа с раздвоено решение на Безтати - (48-47, 47-48, 49-46, 49-46, 48-47). Стоян Копривленски си потегли с високо вдигната глава.

В такива равностойни срещи съдиите дават преимущество на първенеца.

С тази победа Безтати навлезе в серия от 4 следващи победи. Това е втора отбрана на купата от страна на мароканеца.

View this post on Instagram
A post shared by
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР