Стоян Иванов, фейсбукСтоян ИвановБългария ли е най-големият виновник за войната

...
Стоян Иванов, фейсбукСтоян ИвановБългария ли е най-големият виновник за войната
Коментари Харесай

България ли е най-големият виновник за войната в Украйна?


Стоян Иванов, фейсбук
Стоян Иванов
България ли е най-големият провинен за войната в Украйна. И дали изобщо е провинен?

Ето обстоятелствата, който се интересува, да чете и мисли:

Неслучайно в американските съдилища карат очевидците да се закълнат, че ще приказват „истината, единствено истината и цялата истина“. Тъй като най-успешно се манипулира, в случай че приказваш истината, само че подбираш единствено тези обстоятелства от нея, които пасват на задачите ти за операция.

Питате кое не е правилно в публикацията? (Става дума за тази публикация: https://www.svobodnaevropa.bg/a/31734346.html… )

Всичко е правилно. Включително рецензията към ГЕРБ за метода, по който бе издигната тръбата през нашата територия, за контракта по какъв начин ще се употребява, както и за забавянето на газовата връзка с Гърция. Има ли проблем тогава с твърдяното в публикацията. Има – не е „цялата истина“. (Линкове ще дам най-после.)

Какво е пропуснато преднамерено и съзнателно?

1. България на два пъти спираше опити за „газов байпас“ на Украйна през своята територия. Първо спря плана „Син поток“ (правителството на ОДС с министър председател Костов). В резултат „Газпром“ и Русия финансираха мощна акция против това държавно управление, а „Син поток“ се трансформира, потенциалът бе понижен и тръбата кривна, с цел да излезе в Турция. Така бе изработен байпас освен на Украйна, само че и на България – ние загубихме директни такси за количествата, които преди този момент минаваха през България, с цел да стигнат Турция. Тръбопроводът е построен от „ Блу Стрийм Пайплайн Б.В. “ (Blue Stream Pipeline B.V.) – взаимно дружество на фирмите „ Газпром “ (Русия) и „ Ени “ (Италия) със седалище в Нидерландия. Интересно… три натовски страни вършат байпас на Украйна… и на кандидат-члена за НАТО България. Официалното тържествено разкриване на газовата измервателна станция Дурусу (Durusu) се състои на 17 ноември 2005 година На церемонията участват съветският президент Владимир Путин, турският министър председател Реджеп Тайип Ердоган и италианският министър председател Силвио Берлускони. Без коментар!

2. България спря втори план за байпас на Украйна през своята територия – „Южен поток“. Под мощен американски напън в края на мандата си държавното управление на Орешарски замрази плана. Следващото държавно управление на ГЕРБ – Република България го спря.

В резултат Русия финансира мощна акция против това държавно управление, а планът бе модифициран, трансформира се в „Турски поток“ и тръбата излезе отново на турска територия. През България към този момент не минаваше природен газ за Турция, т.е. това бе байпас освен на Украйна, само че и на България.

Малко цитати:

„До 2016 года Турция закупала у России към 27—29 млрд м³ природного газа в год[25]. Примерно половина транспортировалась через Голубой поток, другая часть — по Трансбалканскому газопроводу через Украину, Румынию и Болгарию.“ Сами сметнете какви с загубите на България от директни такси за транспорт на към 14 милирда куб. м. природен газ през нашата газопреносна система, като имате поради, че страната ни използва годишно единствено 3 милиарда куб. м.

Ето още: „Отказ от строительства «Южного потока» обусловлен тем, что позволения на строительство не предоставила Болгария, пояснил Путин.“

И още: „7 апреля 2015 година в Будапеште главы Министерство на външните работи Греции, Сербии, Македонии, Венгрии и Турции подписали декларацию об энергетическом сотрудничестве в создании «экономически оправданного пути диверсификации маршрутов и источников» для транспортировки природного газа из Турции в страны Европы, представители пяти стран договорились о регулярных встречах и создании экспертной группы по развитию газотранспортной инфраструктуры.“

Да го преведа: Подготвя се удължаването на „Турски поток“ от Турция през Гърция към РМакедония и Сърбия към Унгария и Австрия. Външните министри на съответните страни подписват взаимна декларация за задачата. Тоест България ще бъде заобиколена – с другарската помощ на две страни от Европейски Съюз и три от НАТО! Едва тогава България „кляка“ и…

Ето отсам би трябвало да стартира ревюто и рецензията за „Балкански поток“. ОТТУК!

Но… наложително би трябвало да се означи още един факт, който е упоменат в публикацията, само че „свенливо“ не е доразработен:

3. В това време Германия, с дейното присъединяване на други страни и компании от Европейски Съюз и НАТО, стремително построява „байпас“ освен на Украйна, само че и на ред други източноевропейски страни, които също към този момент са членове на НАТО и Европейски Съюз. Северен поток! В публикацията свенливо се пропуща, че в плана вземат участие Русия, Германия, Нидерландия и Франция. „ Северен поток “ може да придвижва 55 милиарда m³ газ годишно по двете си успоредни тръби.

Но освен това! Започва да се строи „Северен поток – 2“. В плана вземат участие Русия, Германия, Дания, Финландия и Швеция. По пропускателна дарба е подобен на Северен поток и е планиран да придвижва 55 милиарда m³ газ годишно по двете си успоредни тръби.

Капацитетът на тръбите е неведнъж по-голям от „ нашия “ „ Балкански поток “ -110 милиарда m³ газ годишно за „северните потоци“ против 13 милиарда m³ годишно през България към Сърбия и така нататък

Хайде в този момент отново ми обяснете, че България е надали не най-виновната за войната в Украйна!

https://bg.wikipedia.org/…/%D0%A1%D0%B8%D0%BD_%D0%BF%D0%BE…

https://ru.wikipedia.org/…/%D0%A2%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%86…

https://ru.wikipedia.org/…/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0…
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР